fbpx

Mikä on brändistrategia? Onhan sinulla vastaus näihin 7 kysymykseen?

Yhden muodon mukaan, brändistrategia voidaan kitetyttää seuraavaan lauseeseen: ”suunnitelma systemaattiselle brändin kehitykselle yrityksen tavoitteiden saavuttamiseksi”. Sen tavoitteena on muokata yrityksen yleisön käsitystä visuaalisesti ja verbaalisesti, jotta voimme vaikuttaa heihin halutulla tavalla.

Tässä artikkelissa opit mitä brändistrategia sisältää ja miten muut yritykset ovat hyödyntäneet sitä.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Lue myös: Yrityksen uskottavuus rakentuu luottamuksesta ja asiantuntijuudesta. Onhan teillä nämä kunnossa?

Mikä on brändistrategia?

woman drinking from white coffee cup

Brändistrategia koostuu seitsemästä alla olevasta osa-alueesta, jossa käytämme esimerkkinä erilaisia yrityksiä ja heidän toimintamalliaan. Lue esimerkit ja hyödynnä näitä oman yrityksesi brändistrategiassa.

Mistä brändistrategia koostuu? 

  1. Tarkoitus
  2. Visio
  3. Arvot
  4. Asemointi
  5. Persoonallisuus
  6. Ääni
  7. Iskulause

Yrityksen tarkoitus

close-up photography of red car

Tarkoitus kuvaa tapaa etsiä suurempi merkitys yrityksen toiminnan takaa ja puhua siitä, saaden yrityksesi työntekijät inspiroituneeksi ja luodakseen voimakkaamman yhteyden asiakkaiden kanssa. ”Tarkoitus” on lyhyt sanamuoto, joka vastaa kysymykseen ”MIKSI” brändisi takana. Mikä sinun yrityksesi Tarkoitus on?

”Miksi yrityksesi on olemassa? Miksi nousit sängystäsi ylös tänä aamuna? Miksi ketään pitäisi kiinnostaa?” – Simon Sinek

Tesla: ”Kiihdyttää maailman muutosta kestävämpään energiaan”.

Tämä tarkoitus on hieno tapa sitoa brändi isompaan merkitykseen pelastamalla maapallo ja auttamalla eläimiä sekä ihmisiä.

Tesla ei ainoastaan tuota sähköautoja vaan he keskittyvät myös energiantuotantoon ja varastointiin. Tämä esimerkki osoittaa että brändin ’Tarkoituksen’ tulisi pystyä soveltumaan myös tulevaisuuden suunnitelmiin. Muista siis brändin Tarkoitusta luodessasi miettiä yrityksesi tulevaisuutta.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Yrityksen visio

man wearing black sweatshirt

Brändin vision tavoitteena on varmistaa että brändin kehitys kulkee haluttuun suuntaan. Yrityksen visio voidaan esittää lyhyellä lauseella, joka kuvaa halutun selkeän ja inspiroivan pitkän aikavälin tavoitteen. Yrityksesi tulee siis esittää tulevaisuus, jota kohti haluatte mennä.

Brändin visio voi auttaa yritystäsi työntekijöitä inspiroitumaan mutta se voi myös kannustaa unelmoimaan isommin ja vaikuttaa pitkän aikavälin päätöksiin.

Starbucks: ”Haluamme olla maailman hienoimman kahvin toimittaja”

Mikä teidän yrityksen visio on? Mihin te haluatte mennä?

Yrityksen arvot

Apple products on table

Brändin arvojen määrittelyn tavoitteena on varmistaa että voitte luoda kulttuurin ja yhdessä toimimisen kulmakivet sille, mitä brändisi edustaa tulevaisuudessa ja miten haluat brändisi näyttäytyvän toimialalla. Yrityksesi ydinarvot ovat siis ohjaavia periaatteita, jotka osoittavat, minkä puolesta brändisi seisoo. Arvojen tulisi olla toiminnallisia, jotta ne ovat selkeitä ja niitä on helppo kunnioittaa tavoittaakseen halutun sisäisen kulttuurin ja varmistaakseen säännöllisen brändikokemuksen toimituksen asiakkaille.

Apple: ”Markkinointi liittyy arvoihin. Se on monimutkainen ja äänekäs maailma ja meillä ei ole
mahdollisuutta saada ihmiset muistamaan meistä paljoakaan” -Steve Jobs

Mitkä teidän yrityksen arvot ovat?

Yrityksen asemointi

blue and white van parked near white building during daytime

Brändin asemoinnin tarkoitus on löytää erottovuustekijät oman brändin ja kilpailijoiden välillä.

”Asemointi ei ole mitä sinä teet tuotteellesi, se on mitä sinä teet prospektin mielelle” – Al Ries

Sinun tulee siis löytää erottuvuustekijät ja yrittää löytää keinot edustaa jotain, joka vetoaa ihmisiin. Asemoinnin tarkoitus on saada asiakkaat muistamaan sinut jostain, josta haluat heidän muistavan brändisi.

Amazon: ”Asiakkaille, jotka haluavat ostaa laajan valikoiman tuotteta netistä nopealla toimituksella. Amazon toimittaa yhden pysähdyksen ostosivuston. Amazon erottautuu muista toimijoista asiakaspakkomielellään, innovatiivisella intohimollaan ja operatiivisen erinomaisuuden sitoutumisellaan.”

Yrityksenä voit tehdä monia eri asioita, mutta brändinä haluat olla tunnettu yhdestä asiasta. Et yhdestä tuotteesta tai palvelusta, vaan yhdestä ideasta. Tällä tavalla saat luotua halutun mielikuvan ja saat paikkasi toimialalla sekä asiakkaiden mielessä.

Seuraavan kerran kun asiakkaasi on ostamassa tuotetta, tämä asemointi auttaa heitä ostopäätöksessä ja navigoinnissa brändisi tuotteen suuntaan.

Mistä teidän brändi muistetaan?

Lue myös: Tiedätkö tuotteesi ominaisuudet ja hyödyt? Hyödynnä neurotiedettä myynnissäsi.

Yrityksen persoonallisuus

black motorcycle

Brändin persoonallisuuden tavoitteena on antaa yritykselle ihmismäinen kosketus, jotta tavoittelemasi yleisö voi luoda kestävän suhteen yrityksesi kanssa, kuin se olisi toinen ihminen.

Tietyt persoonallisuudet vetävät toisiaan puoleensa ja toiset taas karkottavat toisiaan. Tästä syystä haluat luoda ihmismäisen persoonan, joka houkuttelee haluttua kohdeyleisöäsi tunnetasolla. Useasti valittu brändi on jopa tapa ilmaista itseään.

Harley-Davidson: ”Macho, kapinallinen, Amerikkaa rakastava, vapautta etsivä persoonallisuus.”

Tämä persoonallisuus korostuu niin visuaalisessa kuin sanallisessakin kommunikaatiossa. Voit myös nähdä tämän
persoonallisuuden Harley-Davidsonin markkinointikampanjoissa. Selkeästi määritelty brändin persoonallisuus auttaa halutun brändi-asiakas yhteyden rakentamisessa.

Millainen on teidän yrityksen persoonallisuus?

Haluatko oppia rakentamaan oman automaattisen myyntifunnelin, joka voi moninkertaistaa asiakasmääräsi ja myyntisi? Klikkaa tästä ja katso lisää tietoa valmennuksesta mutta ole nopea koska valmennuksella enää vain 2 vapaata paikkaa jäljellä!!

Yrityksen ääni

Ääni on persoonallisuus ilmaistuna sanoilla. Brändin ääni on kuin brändin persoonallisuuden laajennus, joka auttaa kehittämään säännöllisen tavan välittää viestisi asiakkaillesi.

Persoonallisuus ja ääni muodostavat brändin vastauksen kysymykseen: ”Miten?”. Miten yrityksesi viesti välitetään?

Tehtävä: Etsi brändi, jolla on persoonallinen ääni? Miksi luulet että he ovat päättäneet viestiä valitsemallaan tavalla?

Millainen on teidän yrityksen ääni? Missä ja millä tavalla se näkyy? Onko se parhain mahdollinen ääni toimialallanne?

Yrityksen iskulause

Brändin iskulauseen tavoite on paketoida yrityksen henki lyhyimpään mahdolliseen muotoon. Tarkoituksena on siis puristaa brändin viesti pieneen muistettavaan lauseeseen, joka kuvastaa brändisi tarinaa ja antaa asiakkaillesi pienen maistiaisen teidän fiiliksestä.

Nike: ”Just do it”.

Tämä esimerkki kuvastaa hyvin iskulauseen, joka osoittaa brändin viestin, joka inspiroi ja sitoo asiakkaat Niken brändiin. Meidän pitää päättää mistä haluamme asiakkaidemme muistavan meidät ja sitten keksittävä mieleenpainuva iskulause, joka kuvastaa tätä.

Mikä on teidän yrityksen iskulause?

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä


Muista käydä seuraamassa meitä näissä kanavissa!

https://www.instagram.com/wantabrand

https://www.facebook.com/wantabrand

https://www.linkedin.fi/company/wantabrand

Lukemalla blogejamme löydät vastauksen myös näihin kysymyksiin: miten lisää myyntiä? Miten myydä enemmän? Miten kasvattaa myyntiä? miten markkinoida kustannustehokkaasti? Miten viestiä selkeästi? Miten kasvaa Instagramissa? Miten kasvaa Facebookissa? Miten lisää seuraajia Instagramissa? Miten lisää seuraajia Facebookissa?

 

JAA TÄMÄ BLOGI

Aiheeseen liittyvät blogit

wantabrand | Heikki

mun blogi

Täältä löydät artikkeleita liittyen sosiaaliseen mediaan, myyntin, markkinointiin, hakukoneoptimointiin, myyntifunnelin ja sähköpostimarkkinoinnin rakentamiseen sekä maksettuun mainontaan liittyen

Mukavia lukuhetkiä.

Mun suosikit
Parhaat koulutukset
Maksuttomat webinaarit

Rekisteröidy maksuttomiin webinaareihin klikkaamalla kuvasta