fbpx

Miksi jokaisen yrittäjän ja yrittäjäksi haluavan pitäisi heti opetella digimarkkinoimaan? Miten välttää konkurssi vuonna 2023? 

Artikkelin on kirjoittanut Wantabrandin perustaja Heikki Aho🌎

Ecommerce Marketing Automation

Miksi jokaisen yrittäjän ja yrittäjäksi haluavan pitäisi heti opetella digimarkkinoimaan? Miten välttää konkurssi vuonna 2023?

 

”Vain joka toinen yritys toimii viiden vuoden päästä” kuuluu Ylen vuonna 2018 kirjoittaman artikkelin otsikko yrittäjien konkursseista Suomessa.

Tämä otsikko pitää sisällään vahvan viestin: suomalaiset ovat huonoja yrittäjiä.

Suomessa ei opeteta yrittäjyyttä peruskoulutuksessa eikä yhteiskunta kannusta siihen riittävästi, ja tämä näkyy esimerkiksi uusien yritysten määrän laskuna. Jos yrittäjyyttä ei opeteta eikä siihen kannusteta, onko ihmekään että yritykset epäonnistuvat?

Mutta miksi joka toinen yritys epäonnistuu Suomessa? Yksinkertaisesti yleisimpänä syynä on tuotteiden tai palveluiden kysynnän puute, ja myynnin alhainen taso. Myynti on yrityksen tärkein elementti, ja jos myyntiä ei saa tarpeeksi, jokainen yritys epäonnistuu lopulta.

Suomalaiset eivät osaa myydä koska myyntiä ei opeteta.

Kouluissa keskitytään käyttämään algebraa ja laskemaan avaruuden tilavuutta, mutta suurin osa suomalaisista ei aio hakea Yhdysvaltojen ilmailu- ja avaruushallintovirasto NASA:lle töihin, joten näitä taitoja tuskin tarvitaan omalla työuralla.

Kuten Hermann Simon, Felix Möree, Andreas Jonason ja Mikael Orvomaa osoittavat kirjassa ’Hinnoittelun voima: Miten kaikki pyörii hinnan ympärillä, 2021’, suomalaiset yrittäjät eivät ymmärrä yksinkertaista matematiikkaa tuotteiden ja palveluiden hinnoittelussa.

Eli vaikka jokainen suomalainen käy läpi vähintään 9 vuoden peruskoulutuksen, alennuksien aiheuttamaa lopullista hyötyä tai haittaa ei osata laskea auki.

Pienen yritystoiminnan pyörittäminen ei vaadi kuin perustason matematiikkaa, joka pitäisi opettaa kaikille jo peruskoulussa.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

No alt text provided for this image
Customer acquisition cost ja customer lifetime value

Wantabrandin syyskuussa 2022 tekemän kyselyn ’Tiedätkö miten hankkia uusia asiakkaita netistä?’ mukaan, 87% äänestäjistä ei tiennyt miten hyödyntää digitaalisia työkaluja uusien asiakkaiden hankintaan vuonna 2022.

Jos suomalaiset yrittäjät eivät ymmärrä perustason matematiikkaa hinnoittelussa, eivätkä he osaa hyödyntää digimarkkinointia asiakashankintaan tai myyntiin, niin 50% epäonnistumisprosentti on todennäköinen tulos.

Digimarkkinointitaidot tulevat olemaan suuremmassa avainasemassa uusien yritysten menestymisen suhteen vuonna 2023 kuin ikinä aiemmin olipa yritystoiminta sitten netissä tai kivijalkakaupassa.

Miksi digimarkkinoinnin opetus kouluissa ei tule koskaan toimimaan?

ClickFunnels Radio podcastissa vieraillut Stephen Larsen kertoi olleensa koulunsa markkinointikurssilla ja huomanneensa, että opetetut periaatteet ja työkalut olivat vanhentuneita. Stephen kysyi kurssin opettajalta voisiko hän kurssille osallistumisen sijaan harjoitella itse myymistä netissä omatoimisesti.

Stephenin opettaja suostui ehdotukseen ja opetusjakson lopussa Stephen oli onnistunut saamaan kymmeniätuhansia euroja myyntiä – kun samaan aikaan hänen luokkakaverit olivat oppineet kuinka hyödyntää vanhentuneita periaatteita ja työkaluja.

Koulujen byrokratia ja koulutusohjelmien muokkaamisen hitaus ovat syynä siihen ettei tavallinen koulutusjärjestelmä tule ikinä olemaan paras vaihtoehto digimarkkinoinnin koulutuksille. Kun koulu saa viimein ajettua uuden koulutussisällön läpi, ovat työkalut ja tekniikka jo ehtineet muuttua. Tästä syystä ainoa vaihtoehto on digimarkkinoinnin itsenäinen opiskelu.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

No alt text provided for this image

”Do you want fries with that?” – Miten digimarkkinointia kannattaisi tehdä vuonna 2023?

 

Kuinka paljon IKEA myisi vähemmän tuotteitaan jos liikkeet olisi rakennettu tavainomaisella tyylillä, niin että hyllyt ovat rinnakkain, eikä vierailijoita pakoteta kävelemään koko liikkeen läpi?

Kuinka paljon vähemmän McDonaldsin myynti olisi vuosittain jos he eivät hinnoittelisi tuotteitaan niin, että on lähes vastustamatonta tilata kokonainen ateria, sen sijaan että ostaisi vain hampurilaisen?

Tehokkaimmat myyntitavat ovat kaikkien silmien alla, mutta vain harva osaa tunnistaa tai hyödyntää niitä digimarkkinoinnissa. Vuosi 2023 tarjoaa kaikille nykyisille yrittäjille ja yrittäjäksi vasta haluaville erinomaisen mahdollisuuden menestyä.

Avain menestymiseen ja konkurssin välttämiseen vuonna 2023 on digimarkkinoinnin opetteleminen. Suurin osa yrittäjistä ei ymmärrä tarkkaan kuka heidän asiakkaansa on tai mitkä ovat niitä tuotteita ja palveluita, joita he voisivat tuotteistaa ja myydä. Suurin osa yrittäjistä epäonnistuu myös hahmottamaan omaa myyntiprosessia tai asiakaspolkua.

Be known by your own web domain (en)

No alt text provided for this image

Digimarkkinoinnin opiskelu pakottaa yrittäjän selkeyttämään omaa viestiään, tunnistamaan omia asiakassegmenttejään, luomaan eri arvoportaikon tuotteita ja havainnollistamaan omaa myyntiprosessia sekä asiakaspolkua.

Digimarkkinoinnin ymmärtäminen antaa yrittäjälle avaimet löytää uusia asiakkaita helposti, automatisoida myyntiprosessiaan ja saada enemmän myyntiä per asiakas. Nämä taidot ovat avainasemassa jokaisen yrityksen menestymisen suhteen vuonna 2023. Tästä syystä jokaisen yrittäjän ja yrittäjäksi haluavan pitäisi opetella digimarkkinoimaan.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Onko sinulla ystäviä, jotka haluaisivat yrittäjäksi mutta eivät uskalla koska myynti- ja markkinointikokemus puuttuu? Osta tästä joululahja heille, joka voi olla se tarvittava palanen yrittäjäksi lähtemiselle.

No alt text provided for this image

JAA TÄMÄ BLOGI

Aiheeseen liittyvät blogit

wantabrand | Heikki

mun blogi

Täältä löydät artikkeleita liittyen sosiaaliseen mediaan, myyntin, markkinointiin, hakukoneoptimointiin, myyntifunnelin ja sähköpostimarkkinoinnin rakentamiseen sekä maksettuun mainontaan liittyen

Mukavia lukuhetkiä.

Mun suosikit
Parhaat koulutukset
Maksuttomat webinaarit

Rekisteröidy maksuttomiin webinaareihin klikkaamalla kuvasta