fbpx

Mitä markkinointiviestintä on?

Mitä markkinointiviestintä on?

 

Markkinointiviestintä on osa markkinointia, joka pyrkii viestimään yrityksen tarjoamista tuotteista tai palveluista kuluttajille tai muille sidosryhmille. Markkinointiviestintä on monipuolista ja voi sisältää erilaisia viestinnän keinoja, kuten mainontaa, suhdetoimintaa, myynninedistämistä ja henkilökohtaista myyntityötä.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy DIGIMARKKINOINTI MASTERCLASS- koulutukselle klikkaamalla tästä

Markkinointiviestinnän tavoitteena on luoda positiivinen ja vahva kuva yrityksestä, sen tuotteista ja palveluista, sekä houkutella asiakkaita ostamaan tuotteita tai käyttämään palveluita. Markkinointiviestintä pyrkii myös ylläpitämään ja vahvistamaan asiakassuhteita sekä luomaan ja ylläpitämään bränditietoisuutta.

Markkinointiviestinnän keinoja ovat muun muassa mainonta, joka käsittää maksettua viestintää eri medioissa kuten televisiossa, radiossa, sanomalehdissä, aikakauslehdissä, ulkomainonnassa ja digitaalisissa medioissa. Suoramarkkinointi on myös tärkeä osa markkinointiviestintää, ja se sisältää esimerkiksi suorat sähköpostit, postitusmainokset ja telemarkkinoinnin. Myynninedistäminen käsittää erilaisia kampanjoita, tarjouksia, kanta-asiakasohjelmia, sekä lahjojen ja näytteiden jakelua.

Suhdetoiminta on osa markkinointiviestintää, joka pyrkii rakentamaan ja ylläpitämään yrityksen ja sen sidosryhmien välisiä suhteita. Tavoitteena on viestiä yrityksen arvoista, tavoitteista ja toiminnasta julkisuuteen. Sosiaalisen median markkinointi on myös erittäin tärkeä osa markkinointiviestintää, sillä se tarjoaa yritykselle suoran yhteyden kuluttajiin ja mahdollisuuden jakaa tietoa, sisältöä ja vuorovaikutusta heidän kanssaan.

Markkinointiviestintä on siis kokonaisvaltainen lähestymistapa yrityksen markkinointiin, joka pyrkii vaikuttamaan kuluttajien mielikuvaan yrityksestä ja sen tuotteista tai palveluista. Sen avulla yritys voi erottua kilpailijoistaan, tavoittaa uusia asiakkaita, ylläpitää ja vahvistaa asiakassuhteita sekä kasvattaa liiketoimintaansa. On tärkeää, että markkinointiviestintä on linjassa yrityksen laajemman markkinointistrategian kanssa ja että viestintä on yhtenevää ja johdonmukaista kaikissa kanavissa.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy DIGIMARKKINOINTI MASTERCLASS- koulutukselle klikkaamalla tästä

JAA TÄMÄ BLOGI

Aiheeseen liittyvät blogit

wantabrand | Heikki

mun blogi

Täältä löydät artikkeleita liittyen sosiaaliseen mediaan, myyntin, markkinointiin, hakukoneoptimointiin, myyntifunnelin ja sähköpostimarkkinoinnin rakentamiseen sekä maksettuun mainontaan liittyen

Mukavia lukuhetkiä.

Mun suosikit
Parhaat koulutukset
Maksuttomat webinaarit

Rekisteröidy maksuttomiin webinaareihin klikkaamalla kuvasta