fbpx

Mitä myyntikate tarkoittaa?

Mitä myyntikate tarkoittaa?

 

Myyntikate on tärkeä käsite liiketoiminnassa, ja sen ymmärtäminen auttaa yrityksiä hallitsemaan kannattavuuttaan ja tekemään parempia päätöksiä. Myyntikate tarkoittaa yksinkertaisesti myynnistä saatavan tuoton ja suorien kustannusten erotusta. Tämä luku kertoo yritykselle, kuinka paljon rahaa jää käytettäväksi kattamaan välillisiä kuluja ja tuottamaan voittoa.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy DIGIMARKKINOINTI MASTERCLASS- koulutukselle klikkaamalla tästä

Suorat kustannukset ovat niitä kuluja, jotka ovat suoraan yhteydessä tuotteen tai palvelun tuottamiseen. Tällaisia kustannuksia ovat esimerkiksi raaka-aineiden hankinta, työvoimakulut ja valmistuskustannukset. Myynnistä saatavan tuoton laskeminen on helppoa – se on vain tuotteen tai palvelun hinta, joka on maksettu asiakkaalta.

Myyntikatetta laskettaessa suorat kustannukset vähennetään myynnistä saatavasta tuotosta. Esimerkiksi, jos yritys myy tuotteen 100 eurolla ja sen valmistamiseen liittyvät suorat kustannukset ovat 60 euroa, yrityksen myyntikate on 40 euroa. Tämä tarkoittaa, että 40 euroa jää käytettäväksi välillisten kulujen, kuten markkinointi- ja jakelukulujen kattamiseen sekä voiton tuottamiseen.

Myyntikatteen laskeminen auttaa yrityksiä ymmärtämään, kuinka paljon rahaa niiden on ansaittava, jotta ne voivat kattaa suorat kustannukset ja tuottaa voittoa. Myyntikatteen avulla yritys voi myös arvioida, kuinka paljon se voi investoida markkinointiin, tutkimukseen ja kehitykseen sekä uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen.

On tärkeää huomata, että myyntikate ei ole sama asia kuin voitto. Se on vain osa yrityksen tuloista, ja välilliset kulut, kuten toimistokulut ja henkilöstökulut, on vähennettävä myyntikatteesta, jotta voidaan laskea todellinen voitto. Myyntikate on kuitenkin erittäin tärkeä mittari yrityksen kannattavuuden hallinnassa, ja sen avulla yritykset voivat tehdä parempia päätöksiä tuote- ja palvelustrategioidensa suhteen.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy DIGIMARKKINOINTI MASTERCLASS- koulutukselle klikkaamalla tästä

JAA TÄMÄ BLOGI

Aiheeseen liittyvät blogit

wantabrand | Heikki

mun blogi

Täältä löydät artikkeleita liittyen sosiaaliseen mediaan, myyntin, markkinointiin, hakukoneoptimointiin, myyntifunnelin ja sähköpostimarkkinoinnin rakentamiseen sekä maksettuun mainontaan liittyen

Mukavia lukuhetkiä.

Mun suosikit
Parhaat koulutukset
Maksuttomat webinaarit

Rekisteröidy maksuttomiin webinaareihin klikkaamalla kuvasta