Markkinointivelhoille tuttu termi mutta uusille yrittäjille alkava päänsärky. Mitä se segmentointi tarkoittaa ja voiko sen ymmärtää ilman buranaa?
Luettuasi tämän artikkelin ymmärrät mitä asiakassegmentointi tarkoittaa ja millä tavalla se koskee sinun yritystä. Toivottavasti tämä selkeyttää käsitystäsi kuka on oikeasti asiakkaasi ja miten hänelle pitäisi myydä.
Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä
Haluan ensin rohkaista sinua. Asia on itsessään yksinkertainen ymmärtää, joten jatka lukemista. Asiakassegmentoinnilla käytännössä ryhmittelet ihmisryhmiä eri tavalla ja muokkaat tuotettasi heille sopivammaksi. Varsinainen työ alkaa kun sinun on löydettävä eroavaisuuksia samanlaisuuksista.
Rohkaisen sinua etsimään lisää aikaa vastauksen löytämiseen kysymykselle: ”Kuka on asiakkaasi?”. Vaikka luulet tietäväsi vastauksen, niin mieti vielä. Usein vastaus ei ole niin yksinkertainen kuin alkuun luulisi. Itse asiassa, usein vastauksia on useita.
Segmentoidun markkinoinnin vaiheet:
- Potentiaalisien asiakkaiden selvittäminen
- Markkinoiden lohkoamisperusteet
- Segmentteihin jako
- Markkinoinnin kohderyhmät
- Markkinointitapa kohderyhmittäin
- Markkinoinnin toteutus
- Tulosten arviointi
Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä
Neljä vaihtoehtoa
Annan sinulle neljä vaihtoehtoa asiakassegmentointiin. Valitse näistä sinulle sopivin malli.
Segmentoimaton markkinointi tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki potentiaaliset asiakkaasi kuuluvat samaan ryhmään ja heille myydään samanlaista tuoteversiota. Nuori yrittäjä voi myydä esimerkiksi mansikoita supermarketin edustalla. Kaikille ohikulkijoille myydään samaa tuotetta samalla tavalla eikä eroavaisuuksia asiakkaiden välillä selvitetä.
Segmentoitu markkinointi tarkoittaa että yritys on valinnut tiettyjä segmenttejä potentiaalisista asiakkaista, johon hän kohdistaa markkinointinsa. Näille segmenteille markkinoidaan eri tuoteversioita eri tavalla. Mansikkamyyjä voi esimerkiksi käyttää lempeämää kieltä perheille myydessä ja tarjota esimerkiksi ilmaiset jäätelöt lapsille isomman oston yhteydessä. Segmentoidussa markkinoinnissa tuote erilaistetaan eri käyttäjäryhmille sopivaksi.
Haluatko oppia rakentamaan oman automaattisen myyntifunnelin, joka voi moninkertaistaa asiakasmääräsi ja myyntisi? Klikkaa tästä ja katso lisää tietoa valmennuksesta mutta ole nopea koska valmennuksella enää vain 2 vapaata paikkaa jäljellä!!
Keskitetty markkinointi tarkoittaa yhden segmentin valitsemista ja markkinoinnin painottamista tälle asiakasryhmälle. Tämä vaihtoehto voi olla sopiva esimerkiksi jos yksi asiakasryhmä on erityisen vahva muihin nähden eikä yritys halua käyttää resursseja muiden ryhmien markkinointiin. Mansikkamyyjä voi keskittyä esimerkiksi isoimpaan asiakasryhmään, jotka tässä tapauksessa ovat eläkeikäiset naiset.
Yksilömarkkinointi tarkoittaa sitä että yritys yrittää tyydyttää jokaisen asiakkaan yksilölliset tarpeet. Tämä tarkoittaa että jokainen asiakas on yksittäinen segmenttinsä. Tämä on oikea vaihtoehto silloin, kun markkinat ovat erittäin hajanaiset eikä segmenttejä käytännössä voi muodostaa järkevästi. Tällaisia tapauksia voi esimerkiksi olla monimutkaiset teollisuusratkaisut, joissa jokainen vaatii yksilöllisen tuoteratkaisun.
Toivottavasti tämä artikkeli auttoi sinua ymmärtämään mitä asiakassegmentointi on ja miten asiakassegmentointia käytetään oman yrityksen markkinoinnissa. Käytä aikaa ymmärtääksesi kuka asiakkaasi on, moneenko asiakasryhmään haluat keskittyä ja mitkä niiden eroavaisuudet ovat.
Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä
Muista käydä seuraamassa meitä näissä kanavissa!
https://www.instagram.com/wantabrand
https://www.facebook.com/wantabrand
https://www.linkedin.fi/company/wantabrand
Seuraamalla artikkeleitamme opit miten ihmisen psykologiaa voi hyödyntää omassa myynnissä ja markkinoinnissa. Opit luomaan selkeää viestintää, jotka kiinnostavat. Opit muuttamaan yrityksesi brändiä ja markkinointia, niin että ihmiset ostavat. Hyödyntämällä myyntipsykologiaa ja markkinointipsykologiaa voit tehostaa yrityksesi toimintaa merkittävästi. Lukemalla blogejamme löydät vastauksen myös näihin kysymyksiin: miten lisää myyntiä? Miten myydä enemmän? Miten kasvattaa myyntiä? miten markkinoida kustannustehokkaasti? Miten viestiä selkeästi? Mikä on markkinoinnin vuosikello? Mitä myyntipäällikkö tekee? Mitä myyntiedustaja tekee? Mitä myyntijohtaja tekee? Mitä myynti on? Mitä myyntikate tarkoittaa? Miten myyntihinta lasketaan? miten mainonta ja markkinointi toimii? Miten mainonta sosiaalisessa mediasssa toimii? Miten mainostaa sosiaalisessa mediassa? Mitä mainonta on? Mitä facebook mainonta maksaa? Mitä adwords mainonta on? Mitä on natiivimainonta? Mitä yrittäjyys vaatii? Mitä yrittäjyys on? Mitä yrittäjät tekee? Miten yrittäjäksi? Miten yrittäjä eroaa palkansaajasta? Miten yrittäjäksi ryhtyminen muuttaa elämää? Miten myyntikate lasketaan?