fbpx

Kaksinkertaista Instagramin seuraajamääräsi! Vinkki #4

Tämä artikkeli liittyy haasteeseen: ’Miten kaksinkertaistat Instagramin seuraajamääräsi puolessa vuodessa’, josta voit lukea erillisen artikkelin täältä. Kyseisestä artikkelista löydät myös ensimmäisen vinkkimme seuraajien kaksinkertaistamiseen.

Aloitimme haasteen oman Instagram seuraajamäärämme kaksinkertaistamiseksi seuraavien 6 kuukauden aikana ja haastoimme seuraajamme mukaan. Tällä hetkellä haasteessa on mukana satoja yrittäjiä, bloggaajia, influenssereita ja muita kasvunhaluisia seuraajia. Tulethan sinäkin mukaan? Löydät tarkemmat tiedot Instagram tililtämme, johon pääset klikkaamalla tätä.

Tässä artikkelissa jaamme yhden vinkin miten saat kaksinkertaistettua Instagram seuraajamääräsi 6 kuukaudessa. Tulemme haasteen aikana kirjoittamaan useita artikkeleita ja jakamaan neuvoja haasteeseen liittyen, joten pysythän kuulolla ja jaat näitä myös ystäviesi kanssa. Pääset myös osallistumaan keskusteluun ja seuraamaan muiden kehitystä Instagramissamme.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Lue myös: Miten lisää seuraajia Instagramissa? Asiaa algoritmistä ja vuorovaikuttamisesta

Vinkki #4: Keskity katsojiin, älä ainoastaan tykkäysmäärään

neon signage

Liian usein keskitymme ainoastaan kuvien, videoiden ja reelssien tykkäysmääriin sekä koemme niiden olevan tärkein menestyksen mittari tai algoritmin vauhdittaja.

Ensimmäisenä haluamme katkaista kaulan ihmeellisiltä huhuilta, joita jopa Suomalaiset IG-valmentajat ovat levittäneet. Instagramin tykkäysominaisuus ei tule poistumaan, ikinä. Miksi se poistuisi? Muutoksia on kuitenkin luvassa Instagramin tykkäyksien kannalta koska  ne tulevat tulevaisuudessa olemaan piilossa. Tarkkaa tietoa ei vielä ole, tulevatko määrät näkymään kuitenkin käyttäjälle itselleen.

Tämä tuleva muutos herätti meidät ajattelemaan muita menestysmittareita, johon tämä artikkeli liittyykin.

Keskity katsojiin, älä ainoastaan tykkäysmäärään. Mitä tämä tarkoittaa?

Ensinnäkin, kehotamme sinuakin muuttamaan Instagram tilisi yritystiliksi, jolloin sinulla on pääsy Instagram Analyticsiin eli toisin sanoen saat hyödyllistä dataa seuraajista ja liikenteestä tililläsi. Täältä näet esimerkiksi seuraajiesi ikärakenteen, sijainnin ja aktiivisimmat kellonajat.

Näet myös päivityksiesi kattavuuden ja mistä liikenne ylipäätään tulee. Alla on esitetty meidän tilin tuloksista kuvankaappaus. Aloitussivu tarkoittaa seuraajiesi Feediä (eli sitä etusivua, johon uusimmat kuvat ilmestyvät) ja avainsanat tarkoittavat niitä silmäpareja, jotka löytävät sinun käyttämiesi hashtagien avulla.

Profiili tarkoittaa esimerkiksi vierailijaa, joka tulee profiiliisi ensin ja sen jälkeen avaa kuvasi. Tämä voisi esimerkiksi olla vierailija, joka löytää tilisi kotisivuiltasi. Muualta saapuneet voivat tarkoittaa esimerkiksi ihmisiä, jotka löytävät kuvasi toisen henkilön jaetusta tarinasta.

Miten lisää seuraajia Instagramissa?

Kaikki nämä kategoriat ovat tärkeitä ja niitä kannattaa kasvattaa ja analysoida, mutta tässä artikkelissa keskitymme punaisella merkittyyn, aloitussivulta tulleeseen määrän kasvatukseen.

Miten kasvatan aloitussivun katsojamäärää?

smiling man looking at his smartphone

Usein keskitymme liikaa seuraajamäärään ja uusien seuraajien saamiseen. Ehkä tämä johtuu osaltaan siitä, että muut ihmiset näkevät tuon luvun? Tuleekohan Instagram poistamaan tulevaisuudessa tämänkin näkyvyyden – toivottavasti.

Toivomme kuitenkin sinun ymmärtävän että seuraajien määrä ei ole tärkein luku, jota tuijottaa.

Olet varmasti nähnyt käyttäjätilejä, joilla on kymmeniä tuhansia seuraajia mutta hyvin vähän aktiivisuutta kuvissa ja videoissa. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että tuo punaisella merkitty aloitussivun liikenne on pientä.

Samanaikaisesti näet käyttäjätilejä, joilla aktiivisuus on erittäin suurta pienestä seuraajamäärästä huolimatta. Tällaisilla tileillä on korkea aloitussivun näyttöprosentti.

No mistä tämä johtuu? 

Botit, seuraajaryhmät, follow4follow ja alhainen sitoutumisprosentti. Tässä muutamia vaihtoehtoja alhaiseen aloitussivun näyttöprosenttiin.

Tuo lukuhan koostuu käytännössä seuraajistasi, jotka selaavat omaa Feediään ja näkevät kuvasi. Jos seuraajinasi on botteja, he eivät tietenkään selaa mitään, eihän? Tässä ensimmäinen ongelma.

Liittymällä seuraajaryhmiin, joissa aivan eri asioista kiinnostuneet ihmiset seuraavat toisiaan vain saadakseen yhden numeron lisää seuraajiinsa, tulet todennäköisesti saamaan passiivisia seuraajia. He eivät ole kiinnostuneet sisällöstäsi ja todennäköisesti mykistävät tilisi.

Seuraamalla reilusti uusia tilejä, vastaseuraamisen toivossa, saatat onnistuakin kasvattamaan seuraajamäärääsi mutta millaisia seuraajia oikeasti saat? Monet näistä ihmisistä seuraavat kaikkia mahdollisia tilejä vain seuraamisen ilosta. Nämä henkilöt seuraavat todennäköisesti tuhansia eri tilejä, jolloin sinun sisällön saaminen heidän Feediinsä tulee erittäin vaikeaksi.

Mitä enemmän seuraajia jollain on, sen vaikeampi sinun on saada sisältöäsi näkymään heille.

Lue myös: Miten saada nopeasti seuraajia Facebookissa ja Instagramissa?

Jotta ymmärrät asian ytimen, on sinun ymmärrettävä muutama asia Instagramin algoritmistä.

Instagramin algoritmi on suunniteltu näyttämään ihmisille mahdollisimman kiinnostavaa sisältöä pitääkseen heidät sovelluksen sisällä mahdollisimman pitkään. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli seuraajasi eivät sitoudu sisältösi kanssa (tykkää, kommentoi, jaa), Instagram voi kokea, ettei seuraajiasi kiinnosta sisältösi. Tämän jälkeen he näkevät vähemmän ja vähemmän sisältöäsi ja enemmän muiden tuottamaa materiaalia.

Algoritmi yrittää myös luoda suhdeanalyysin käyttäjien välillä. Tämä tarkoittaa, että se seuraa sinun ja seuraajiesi välistä vuorovaikutusta. Jos kommentoit muiden kuviin, vahvistat tuota vuorovaikutusta. Jos reagoitte toisten tarinoihin, vahvistat tuota vuorovaikutusta. Jos lähetät yksityisviestejä, vahvistat tuota vuorovaikutusta.

Tämä tarkoittaa sitä, että olemalla aktiivinen käyttäjien kanssa, saat sisältösiä näkymään heille useammin ja saat tuon, punaisella merkityn, aloitussivun näyttökertamäärän, nousemaan.

TEHTÄVÄ: Vuorovaikuta niiden seuraajien kanssa, jotka eivät ole tykänneet tai kommentoineet kuvistasi. Ehkä he eivät ole edes nähneet sisältöäsi? Kirjoita 21 eri seuraajalle yksityisviesti joka viikko. Tämä on kolme päivässä, joten ei vie liikaa aikaa. Kysy mitä heille kuuluu. Tällä tavoin saat aktiivisempia seuraajia, joka on tärkeämpää kuin saada uusia passiivisia seuraajia.

Tämän artikkelin luettuasi olet yhden askeleen lähempänä Instagram seuraajamääräsi kaksinkertaistamista. Tulemme jakamaan aktiivisesti uusia neuvoja haasteen edetessä, joten pysythän kuulolla ja jaat sisältöämme myös kaveripiirillesi. Onnea haasteeseen!

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Haluaisitko kirjoittaa meille blogeja ja luoda nimeä itsellesi? Ota meihin yhteyttä alla olevan linkin kautta!

Muista käydä seuraamassa meitä näissä kanavissa!

https://www.instagram.com/wantabrand

https://www.facebook.com/wantabrand

https://www.linkedin.fi/company/wantabrand

Lukemalla blogejamme löydät vastauksen myös näihin kysymyksiin: miten lisää myyntiä? Miten myydä enemmän? Miten kasvattaa myyntiä? miten markkinoida kustannustehokkaasti? Miten viestiä selkeästi? Miten kasvaa Instagramissa? Miten kasvaa Facebookissa? Miten lisää seuraajia Instagramissa? Miten lisää seuraajia Facebookissa?

Linkedin kurssi Linkedin koulutus Linkedin valmennus Linkedin valmentaja Linkedin valmennus Linkedin kouluttaja

Mitä Linkedin headline Mitä linkedin on mitä kirjoittaa linkedin profiiliin mitä maksaa linkedin premium mitä tietoja linkedin mitä tarkoittaa linkedin 1st mitä tarkoittaa lion linkedin kuinka lopetan linkedin tilin kuinka poistaa linkedin kontakti kuinka lopettaa linkedin premium kuinka jakaa linkedin profiili kuinka poistan linkedin tilin kuinka tehdä linkedin profiili? miksi linkedin profiili? Miksi linkedin? Miksi linkedin ei toimi? kuka linkedin? linkedin kuka katsoo profiilia? kuka omistaa linkedin? kuka on linkedinissä? Linkedin kuntoon linkedin kutsu linkedin kuitti linkedin kuvake ? Onko linkedin pakollinen? onko linkedin hyödyllinen? Onko linkedin suomeksi? Onko pakko olla linkedin? voiko linkedin profiilin piilottaa?

JAA TÄMÄ BLOGI

Aiheeseen liittyvät blogit

wantabrand | Heikki

mun blogi

Täältä löydät artikkeleita liittyen sosiaaliseen mediaan, myyntin, markkinointiin, hakukoneoptimointiin, myyntifunnelin ja sähköpostimarkkinoinnin rakentamiseen sekä maksettuun mainontaan liittyen

Mukavia lukuhetkiä.

Mun suosikit
Parhaat koulutukset
Maksuttomat webinaarit

Rekisteröidy maksuttomiin webinaareihin klikkaamalla kuvasta