fbpx

Miten rakentaa Instagram tili, joka kerää seuraajia ja jolla saa myyntiä? Osa 1

Kaikkien Instagramiin rekisteröityneiden mielessä on varmasti joskus pyörinyt kysymys: ”Miten saada lisää seuraajia?” ja ”Miten myydä Instagramissa?”. Tai ainakin niiden, joiden tavoitteena on tehdä sosiaalisen median avulla rahaa. Myydäkseen palveluita tai tuotteita, tarvitaan ensin oikea yleisö. Saadakseen oikean yleisön tarvitaan suunnittelua, selkeyttä, kiinnostavuutta ja oikeita toimenpiteitä.

Näissä artikkeleissa tulemme opettamaan miten löytää oma bisnesalueesi (niche), miten ja mistä löytää oikea yleisö, miten rakentaa selkeä profiili, joka puhuttelee oikeaa kohderyhmää, miten automatisoida Instagram, miten saada yleisö reagoimaan ja sitoutumaan sekä mitä työkaluja käyttää Instagramin kanssa. Tulemme myös antamaan sinulle monia eri tehtäviä, joiden avulla pääset miettimään ja oppimaan itse artikkeleita lukiessasi.  Tervetuloa mukaan matkalle ja muistathan tilata meidän sähköposti-ilmoitukset tulevista kursseista.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Lue myös: Mikä on brändistrategia? Onhan sinulla vastaus näihin 7 kysymykseen?

Miten rakentaa Instagram tili, joka kerää seuraajia ja jolla saa myyntiä?

two women talking while looking at laptop computer

Instagram voi tarjota sinulle mahdollisuuden, jonka avulla voit tehdä unelmistasi totta. Sadat tuhannet yksinyrittäjät ovat luoneet oman liiketoimintansa Instagramissa ja onnistuneet luomaan harrastuksestaan ammatin. Sinulla on kaikki mahdollisuudet tehdä samoin mutta siinä onnistuakseen tarvitset oikeita työkaluja ja menetelmiä. Seuraamalla sivuamme ja artikkeleitamme sekä soveltamalla niitä omaan toimintaan, todennäköisyytesi onnistumiselle kasvaa merkittävästi.

Osa 1: Löydä mikä ihmisiä kiinnostaa?

man operating laptop on top of table

Jos olet tilanteessa, jossa sinulla ei edes vielä ole tuotetta tai palvelua, jota myydä Instagramissa, ensimmäinen tehtäväsi on selvittää mikä sinua kiinnostaa ja mikä muita ihmisiä kiinnostaa. Jos kiinnostuksen kohteesi ei kiinnosta muita ihmisiä, ei se ole syy olla jahtaamatta unelmiasi mutta se voi tarkoittaa ettet saa yhtään seuraajia tai myyntiä.

Oman intohimon ja kiinnostuksen kohteen etsiminen tapahtuu oman pääsi sisällä emmekä me ole oikea valmentaja tämän löytämiseen.Tässä artikkelissa keskitymme ihmisten kiinnostuksen kohteiden etsimiseen ja niiden kannattavuuden analysointiin.

Vaikka sinulla olisikin jo olemassa oleva Instagram tili, niin jatka silti lukemista. Usein tarjoamamme asiat ovat liian laajoja kokonaisuuksia eikä ne puhuttele yksittäistä pientä kohderyhmää (niche) eikä täten kerää seuraajia tai aja myyntiä. Kannattaa mieluummin keskittyä alussa yhteen pieneen palveluun ja yleisön kasvaessa laajentaa sitä.

Lue myös: Mikä on brändistrategia? Onhan sinulla vastaus näihin 7 kysymykseen?

Käytetään tässä esimerkkinä valokuvausta.

Kuvittele olevasi valokuvaaja ja haluat rekisteröityä Instagramiin, saada siellä näkyvyyttä, seuraajia ja myyntiä. Onko oikea vaihtoehto tarjota kaikkea valokuvausta lemmikeistä hääkuvauksiin maksimoidaksesi asiakasmäärä, vai olisiko kuitenkin parempi lähteä liikkeelle ensin yhdestä kohdistetusta valokuvaustyylistä vaikka kysyntä olisikin pienempi?

Lähdetään ensimmäiseksi katsomaan hakumääriä Googlesta Avainsanojen Suunnittelijan avulla. Tällä tavoin saamme selvitettyä millaisia asioita ihmiset hakevat Googlesta ja kuinka paljon.

Alla olevasta kuvasta nähdään Googlen käyttäjien hakusanoja, hakumääriä ja kilpailun aste. Haluamme löytää jonkin valokuvaustyylin, jolla on mahdollisimman paljon hakuja ja mahdollisimman pieni kilpailu. Näistä paras vaihtoehto voisi olla alastonkuvaus, joten valitsemme sen esimerkiksemme. Tämä tyyli tarkoittaa todennäköisesti naiseus-, miehisyys-, alusvaate- ja alastonkuvaustyylejä, joiden suosion nousun on nähnytkin Instagramissa. ’YoY muutos’ tarkoittaa suosion muutosta aiempaan vuoteen verrattuna, josta voimme nähdä että tämän kuvaustyylin suosio on nousussa Suomessa.

Miten lisää seuraajia Instagramissa

 

Seuraavaksi voimme tarkastella jo olemassa olevia Instagram tilejä, jotka ovat keskittyneet tämän tyylin kuvaukseen. Tämä ei kuitenkaan aina ole pakollista jos huomaat Googlen tilastojen kertovan että kysyntää on. Voit kuitenkin hakea ideoita, avainsanoja, tyylejä ja mahdollisia seuraajia muilta samanlaisilta tileiltä mutta tästä kirjoitamme seuraavassa artikkelissamme.

Avainsanojen suunnittelijan avulla voit selvittää ihmisten kiinnostusta eri asioista ja antaa sen ohjata päätöksentekoasi tiliä perustaessa. Mikäli sinulla on jo olemassa oleva tili, voit käyttää dataa uusien ideoiden löytämiseen ja toimintasi painopisteen valitsemiseen.

Tämän artikkelin luettuasi olet yhden askeleen lähempänä Instagram bisneksesi saavuttamista. Tulemme jakamaan aktiivisesti uusia neuvoja tulevaisuudessa, joten pysythän kuulolla ja jaat sisältöämme myös kaveripiirillesi.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Haluaisitko kirjoittaa meille blogeja ja luoda nimeä itsellesi? Ota meihin yhteyttä alla olevan linkin kautta!

Muista käydä seuraamassa meitä näissä kanavissa!

https://www.instagram.com/wantabrand

https://www.facebook.com/wantabrand

https://www.linkedin.fi/company/wantabrand

Lukemalla blogejamme löydät vastauksen myös näihin kysymyksiin: miten lisää myyntiä? Miten myydä enemmän? Miten kasvattaa myyntiä? miten markkinoida kustannustehokkaasti? Miten viestiä selkeästi? Miten kasvaa Instagramissa? Miten kasvaa Facebookissa? Miten lisää seuraajia Instagramissa? Miten lisää seuraajia Facebookissa?

Linkedin kurssi Linkedin koulutus Linkedin valmennus Linkedin valmentaja Linkedin valmennus Linkedin kouluttaja

Mitä Linkedin headline Mitä linkedin on mitä kirjoittaa linkedin profiiliin mitä maksaa linkedin premium mitä tietoja linkedin mitä tarkoittaa linkedin 1st mitä tarkoittaa lion linkedin kuinka lopetan linkedin tilin kuinka poistaa linkedin kontakti kuinka lopettaa linkedin premium kuinka jakaa linkedin profiili kuinka poistan linkedin tilin kuinka tehdä linkedin profiili? miksi linkedin profiili? Miksi linkedin? Miksi linkedin ei toimi? kuka linkedin? linkedin kuka katsoo profiilia? kuka omistaa linkedin? kuka on linkedinissä? Linkedin kuntoon linkedin kutsu linkedin kuitti linkedin kuvake ? Onko linkedin pakollinen? onko linkedin hyödyllinen? Onko linkedin suomeksi? Onko pakko olla linkedin? voiko linkedin profiilin piilottaa?

 

JAA TÄMÄ BLOGI

Aiheeseen liittyvät blogit

wantabrand | Heikki

mun blogi

Täältä löydät artikkeleita liittyen sosiaaliseen mediaan, myyntin, markkinointiin, hakukoneoptimointiin, myyntifunnelin ja sähköpostimarkkinoinnin rakentamiseen sekä maksettuun mainontaan liittyen

Mukavia lukuhetkiä.

Mun suosikit
Parhaat koulutukset
Maksuttomat webinaarit

Rekisteröidy maksuttomiin webinaareihin klikkaamalla kuvasta