fbpx

Miten rakentaa Instagram tili, joka kerää seuraajia ja jolla saa myyntiä? Osa 3

Kaikkien Instagramiin rekisteröityneiden mielessä on varmasti joskus pyörinyt kysymys: ”Miten saada lisää seuraajia?” ja ”Miten myydä Instagramissa?”. Tai ainakin niiden, joiden tavoitteena on tehdä sosiaalisen median avulla rahaa. Myydäkseen palveluita tai tuotteita, tarvitaan ensin oikea yleisö. Saadakseen oikean yleisön tarvitaan suunnittelua, selkeyttä, kiinnostavuutta ja oikeita toimenpiteitä.

Näissä artikkeleissa tulemme opettamaan miten löytää oma bisnesalueesi (niche), miten ja mistä löytää oikea yleisö, miten rakentaa selkeä profiili, joka puhuttelee oikeaa kohderyhmää, miten automatisoida Instagram, miten saada yleisö reagoimaan ja sitoutumaan sekä mitä työkaluja käyttää Instagramin kanssa. Tulemme myös antamaan sinulle monia eri tehtäviä, joiden avulla pääset miettimään ja oppimaan itse artikkeleita lukiessasi.  Tervetuloa mukaan matkalle ja muistathan tilata meidän sähköposti-ilmoitukset tulevista kursseista.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Lue myös: Mikä on brändistrategia? Onhan sinulla vastaus näihin 7 kysymykseen?

Miten rakentaa Instagram tili, joka kerää seuraajia ja jolla saa myyntiä?

3 women smiling and standing beside white wall

Instagram voi tarjota sinulle mahdollisuuden, jonka avulla voit tehdä unelmistasi totta. Sadat tuhannet yksinyrittäjät ovat luoneet oman liiketoimintansa Instagramissa ja onnistuneet luomaan harrastuksestaan ammatin. Sinulla on kaikki mahdollisuudet tehdä samoin mutta siinä onnistuakseen tarvitset oikeita työkaluja ja menetelmiä. Seuraamalla sivuamme ja artikkeleitamme sekä soveltamalla niitä omaan toimintaan, todennäköisyytesi onnistumiselle kasvaa merkittävästi.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Osa 3: Sisältö on kuningas

people sitting down near table with assorted laptop computers

Kahdessa ensimmäisessä artikkelissa kävimme läpi yleisen kiinnostuksen kartoituksen ja profiilin käyttöönoton. Tässä artikkelissa puhummme oikeanlaisesta sisällöntuotosta ja siihen liittyvistä muistisäännöistä, kognitiivisista harhaluuloista ja työkaluista, joita voit hyödyntää. Seuraavassa artikkelissa keskitymme potentiaalisten asiakkaiden löytämiseen ja oikeanlaiseen kontaktointiin.

Englannin kielessä on markkinamaailmassa tunnettu sanonta: ’Content is King’, joka viestii jaetun sisällön tärkeyttä. Mikäli haluat ihmisten seuraavan ja ostavan sinulta Instagramissa, on sinun jaettava materiaalia joka kiinnostaa ja tarjoaa arvoa.

Aloittaessasi toimintaasi Instagramissa on sinun ensin keskityttävä kiinnostavan sisällön ja arvon tuottoon. Hyvä muistisääntö on tuottaa 80% arvoa ja ainoastaan 20% muuta. Eli suurin osa päivityksistäsi tulisi olla puhtaasti hyödyksi yleisöllesi ilmaiseksi. Tällä tavoin saat ihmiset kiinnostuneeksi ja seuraamaan. Monet yrittäjät tekevät virheen aloittaessaan myymään liian nopeasti ja liian aggressiivisesti. Tämäkin tyyli voi olla kannattava mikäli tuotteesi tai palvelusi on erittäin haluttu ja kiinostava itsessään mutta lähtökohtaisesti on aina parempi jos aloitat arvon tuottamisella ja yhteisön rakentamisella.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Lue myös: Miten rakentaa Instagram tili, joka kerää seuraajia ja jolla saa myyntiä? Osa 2

Miten tuottaa arvoa?

Ensimmäisenä sinun tulee miettiä mitä yleisösi haluaa ja tarvitsee.

Meidän esimerkin tapauksessa, jossa tarjoamme alusvaatekuvausta, yleisömme tarve on oman vartalon ikuistaminen kuvaksi. Tämän lisäksi heillä on kuitenkin tukitarpeita, jotka liittyvät tähän. Tukitarve voi olla esimerkiksi halu näyttää paremmalta kuvissa tai olla itsevarmempi kuvaushetkellä. Yksi tarve voi olla myös kyky ottaa itsestään tai jostain muusta seksikkäämpiä alusvaatekuvia.

Yleinen virhe on ajatella että ilmaiseksi antamisella häviäisit jotain. Antamalla ihmisille jotain mitä he tarvitsevat ja haluavat, muodostat vahvemman siteen heihin. Yksi ihmisten kognitiiisista harhaluuloista on olla kiitollisuudenvelassa niille, jotka antavat sinulle jotain. Tämä kiitollisuudentunne on erittäin vahva myynnin ajuri. Joten, yritä tuottaa mahdollisimman paljon arvoa yleisöllesi ja saat heidät tuntemaan kiitollisuutta kohtaasi.

Mitä sinun yleisösi haluaa ja tarvitsee? Mitkä ovat heidän tarpeet ja tukitarpeet? Millaista arvoa sinä voisit antaa ilmaiseksi?

Miten rakentaa yhteisö?

”Kukaan ei muista mitä sanoit mutta kaikki muistavat miltä sait heidät tuntemaan”

Paras tapa rakentaa yhteisö on tuottaa materiaalia, joka ei ole ainoastaan informatiivista ja opettavaista mutta myös tunteita herättävää. Tämä ei kuitenkaan ole aina helppoa varsinkaan jos haluat yhdistää sen vahvasti omaan tekemiseen. Voit kuitenkin katsoa mikä toimii muilla ja yrittää opetella havaitsemaan vahvasti tunteita herättäviä elementtejä ja yhdistää niitä omaan sisältöön. Esimerkiksi vauvat, kissat, sanonnat, kukat, hymy, auringonlasku ja koiranpennut ovat klassisia tunteidenherättäjiä.

On myös tärkeää saada ihmiset vuorovaikuttamaan sisältösi kanssa, joten yksi tärkein tehtäväsi on luoda sisältöä, joka saa ihmiset tykkäämään ja kommentoimaan. Sinä haluat yleisösi osallistuvan keskusteluun. Jos ainoastaan yksi kommentoi, muistuttaa se enemmän keskustelua palveluntuottajan kanssa, mutta jos useat seuraajat kommentoivat yhdessä, olet luonut yhteisön.

Millaista sisältöä? 

Se, millainen sisältö saa juuri sinun yleisösi reagoimaan, riippuu täysin toimialastasi. On kuitenkin havaittavissa yhdistäviä tekijöitä toimialoista riippumatta. Tällaisia yhdistäviä tekijöitä ovat esimerkiksi korkea laatu valokuvissa. Eli jos jaat oikeita valokuvia esimerkiksi ihmisistä, niin varmista että ne ovat tarkkoja ja hyvännäköisiä.

Toinen yhdistävä tekijä on värit ja niiden tasapaino. Hyvännäköiset kuvat ovat tasapainossa, jotta ne ovat ystävällisiä ihmissilmälle. Jos et ole varma mitkä värit toimivat yhdessä,  voit esimerkiksi luoda visuaalisesti hienoja kuvia käyttämällä Canvaa tai muuta vastaavaa ilmaista ohjelmaa.

Lyhyt vastaus kysymykseen, ’Millaista sisältöä Instagramiin pitäisi tuottaa?’ on että mielenkiintoista, tunteitaherättävää, persoonallista ja arvoa tuottavaa. Tämä ei ole kuitenkaan tarjoa sinulle paljoa apua koska totuus on että kaikkien yleisö on erilainen. Voit katsoa mikä muilla toimii mutta voit myös kokeilla itse eri hypoteeseja ja oppia mikä toimii ja mikä ei. Kokeile erilaisia kuvia, kokeile erilaisia formaatteja, kokeile erilaisia teemoja. Muuta niin montaa tekijää kuin mahdollista ja luo oma tyylisi.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Muista käydä seuraamassa meitä näissä kanavissa!

https://www.instagram.com/wantabrand

https://www.facebook.com/wantabrand

https://www.linkedin.fi/company/wantabrand

Lukemalla blogejamme löydät vastauksen myös näihin kysymyksiin: miten lisää myyntiä? Miten myydä enemmän? Miten kasvattaa myyntiä? miten markkinoida kustannustehokkaasti? Miten viestiä selkeästi? Miten kasvaa Instagramissa? Miten kasvaa Facebookissa? Miten lisää seuraajia Instagramissa? Miten lisää seuraajia Facebookissa?

Linkedin kurssi Linkedin koulutus Linkedin valmennus Linkedin valmentaja Linkedin valmennus Linkedin kouluttaja

Mitä Linkedin headline Mitä linkedin on mitä kirjoittaa linkedin profiiliin mitä maksaa linkedin premium mitä tietoja linkedin mitä tarkoittaa linkedin 1st mitä tarkoittaa lion linkedin kuinka lopetan linkedin tilin kuinka poistaa linkedin kontakti kuinka lopettaa linkedin premium kuinka jakaa linkedin profiili kuinka poistan linkedin tilin kuinka tehdä linkedin profiili? miksi linkedin profiili? Miksi linkedin? Miksi linkedin ei toimi? kuka linkedin? linkedin kuka katsoo profiilia? kuka omistaa linkedin? kuka on linkedinissä? Linkedin kuntoon linkedin kutsu linkedin kuitti linkedin kuvake ? Onko linkedin pakollinen? onko linkedin hyödyllinen? Onko linkedin suomeksi? Onko pakko olla linkedin? voiko linkedin profiilin piilottaa?

 

JAA TÄMÄ BLOGI

Aiheeseen liittyvät blogit

wantabrand | Heikki

mun blogi

Täältä löydät artikkeleita liittyen sosiaaliseen mediaan, myyntin, markkinointiin, hakukoneoptimointiin, myyntifunnelin ja sähköpostimarkkinoinnin rakentamiseen sekä maksettuun mainontaan liittyen

Mukavia lukuhetkiä.

Mun suosikit
Parhaat koulutukset
Maksuttomat webinaarit

Rekisteröidy maksuttomiin webinaareihin klikkaamalla kuvasta