fbpx

Miten rakentaa Instagram tili, joka kerää seuraajia ja jolla saa myyntiä? Osa 5

Kaikkien Instagramiin rekisteröityneiden mielessä on varmasti joskus pyörinyt kysymys: ”Miten saada lisää seuraajia?” ja ”Miten myydä Instagramissa?”. Tai ainakin niiden, joiden tavoitteena on tehdä sosiaalisen median avulla rahaa. Myydäkseen palveluita tai tuotteita, tarvitaan ensin oikea yleisö. Saadakseen oikean yleisön tarvitaan suunnittelua, selkeyttä, kiinnostavuutta ja oikeita toimenpiteitä.

Näissä artikkeleissa tulemme opettamaan miten löytää oma bisnesalueesi (niche), miten ja mistä löytää oikea yleisö, miten rakentaa selkeä profiili, joka puhuttelee oikeaa kohderyhmää, miten automatisoida Instagram, miten saada yleisö reagoimaan ja sitoutumaan sekä mitä työkaluja käyttää Instagramin kanssa. Tulemme myös antamaan sinulle monia eri tehtäviä, joiden avulla pääset miettimään ja oppimaan itse artikkeleita lukiessasi.  Tervetuloa mukaan matkalle ja muistathan tilata meidän sähköposti-ilmoitukset tulevista kursseista.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Lue myös: Mikä on brändistrategia? Onhan sinulla vastaus näihin 7 kysymykseen?

Miten rakentaa Instagram tili, joka kerää seuraajia ja jolla saa myyntiä?

man wearing white top using MacBook

Instagram voi tarjota sinulle mahdollisuuden, jonka avulla voit tehdä unelmistasi totta. Sadat tuhannet yksinyrittäjät ovat luoneet oman liiketoimintansa Instagramissa ja onnistuneet luomaan harrastuksestaan ammatin. Sinulla on kaikki mahdollisuudet tehdä samoin mutta siinä onnistuakseen tarvitset oikeita työkaluja ja menetelmiä. Seuraamalla sivuamme ja artikkeleitamme sekä soveltamalla niitä omaan toimintaan, todennäköisyytesi onnistumiselle kasvaa merkittävästi.

Osa 5: Kädet saveen (Follow & unfollow)

K-pop idoli Kim Tae-hyung teki joulukuussa 2021 uuden maailmanennätyksen Instagramissa. Hänen tilinsä rikkoi 1 miljoonan seuraajan rajapyykin vain 43 minuuttia tilin rekisteröimisen jälkeen. Hänen tilinsä keräsi myös 10 miljoonaa seuraajaa vain vajaassa viidessä tunnissa.

Jos et ole Kim Tae-hyung tai jos sinulla ei ole laajaa kannattajajoukkoa jo valmiina, jotka seuraisivat sinua heti tilin avaamisen jälkeen, joudut valitettavasti työntämään kätesi saveen ja alkamaan töihin.

Follow & unfollow tarkoittaa uusien tilien seuraamista odottaen että he seuraisivat sinua takaisin. Koska voit ainoastaan seurata 7500 tiliä yhtäaikaisesti, joudut tämän saavuttaessasi lopettamaan aiempien tilien seuraamisen voidaksesi seurata uusia tilejä. Tämä on strategia, josta jokaisella on oma eriävä mielipiteensä mutta meidän mielestä se voi olla tehokas ja halpa vaihtoehto oikein tehtynä.

Tilin kasvatuksen periaatteena on saada tilisi uusien ihmisten tietoisuuteen. Tämä voi tapahtua esimerkiksi käyttämällä hashtageja ja tällä tavoin saada sisältösi muiden ihmisten Tutki-syötteeseen. Seuraamalla uusia käyttäjiä, teet periaatteessa juuri tuota samaa – saat tilisi muiden ihmisten tietoisuuteen, eikö vain?

Ymmärrämme että hashtagien avulla voi tavoittaa nopeasti tuhansia uusia käyttäjiä, mutta moniko näistä oikeasti alkaa seuraamaan sinua suoraan? Tuo prosenttiosuus on yleensä matala, mikäli tilisi ei puhuttele erittäin voimakkaasti.

Yleisin virhe Unfollow-Follow-toimintamallissa on väärien käyttäjien seuraaminen ilman muita toimenpiteitä. Tätä kutsutaan laiskan miehen taktiikaksi, jolloin käytännössä seuraat jonkin muun tilin seuraajia käymättä edes heidän profiilissaan. Moni näistä profiilista on yksityisiä ja he tuskin seuraavat sinua takaisin. Julkiset tilitkin ymmärtävät mitä olet tekemässä ja jättävät sinut todennäköisesti huomiotta.

Hieman parempi vaihtoehto on vierailla käyttäjien profiilissa, tykätä heidän kuvastaan ja sen jälkeen seurata. Tällöin tilin omistaja huomaa, että olet aidosti vieraillut heidän tilillään ja annoit jopa tykkäyksiä. Seuraamisprosenttisi nousee tällä tavoin huomattavasti verrattuna aiempaan, pysyen kuitenkin edelleen alhaisena.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Paras ratkaisu saada seuraajia Instagramissa

woman wearing gray denim jacket and black scarf

Paras ratkaisu Instagram seuraajien saamiseksi on kuitenkin vierailla heidän tilillään, tykätä ainakin viidestä kuvasta (jolloin erotut muista seuraajista) sekä antaa aito ja merkityksellinen kommentti heidän sisällöstään. Tällä tavoin annat heille tunteen, josta he pitävät. Antamalla huomiota ja kehuja puhuttelet heitä tavalla, jota pieni narsisti sisällämme arvostaa. Tämän jälkeen he varmasti vierailevat profiilissasi eikä sinun seuraamisellasi juurikaan enää ole väliä.

Se, että seuraako tuo vierailija sinua vai ei, riippuu nyt kahdesta asiasta:

  1. Onko hän oikeaa kohderyhmää?
  2. Onko tilisi sekä sisältösi selkeä ja houkutteleva?

Ymmärrämme että tämä vie enemmän aikaa verrattuna laiskan miehen taktiikkaan, mutta lupaamme tuloksien olevan parempia pitkässä juoksussa. Käytät ehkä enemmän aikaa mutta saat käytetylle tunnille reilusti enemmän seuraajia. Ja muutenkin, haluatko todella seuraajia, jotka seuraavat sinua ainoastaan siksi että sinä seuraat heitä?

On hyvä kuitenkin pitää mielessä, että vaikka tilien seuraaminen, jotka seuraavat tuhansia tilejä, saattaa kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta koska he todennäköisesti seuraavat sinuakin, on se itse asiassa huono ratkaisu. Mitä enemmän tilejä käyttäjä seuraa, sen vaikeampaa sinun on saada sisältösi näkymään heidän Feedissään. Keskity siis tileihin, jotka seuraavat muutamaa sataa tiliä tai vähemmän.

Lue myös: Miten saada nopeasti seuraajia Facebookissa ja Instagramissa?

TEHTÄVÄ: Mieti, ketkä ovat oikeasti sinun kohderyhmääsi? Minkä ikäisiä he ovat? Missä he asuvat? Mitä he tekevät työkseen? Miksi he ovat kohderyhmääsi? Mistä löydät heidät? Keitä he seuraavat? Kun he vierailevat profiilissasi, onko se selkeä? Onko sisältösi sellaista, joka tarjoaa heille arvoa? 

TEHTÄVÄ 2: Vieraile päivittäin 5 kohderyhmäläistesi profiilissa, tykkää ainakin viidestä kuvasta ja kirjoita merkityksellinen kommentti heidän sisällöstään. Älä seuraa heitä! Mikäli näistä ihmisistä 30% ei seuraa sinua, palaa tehtävään 1.

Seuraavissa artikkeleissa puhumme kohdeyleisön määrittelystä, joka helpottaa oikeiden tilien löytämistä ja nostaa seuraamisprosenttiasi, joten pysy kuulolla ja laita sosiaalisen median kanavamme seurantaan!

Tämän artikkelin luettuasi olet yhden askeleen lähempänä Instagram bisneksesi saavuttamista. Tulemme jakamaan aktiivisesti uusia neuvoja tulevaisuudessa, joten pysythän kuulolla ja jaat sisältöämme myös kaveripiirillesi.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

 

Muista käydä seuraamassa meitä näissä kanavissa!

https://www.instagram.com/wantabrand

https://www.facebook.com/wantabrand

https://www.linkedin.fi/company/wantabrand

Lukemalla blogejamme löydät vastauksen myös näihin kysymyksiin: miten lisää myyntiä? Miten myydä enemmän? Miten kasvattaa myyntiä? miten markkinoida kustannustehokkaasti? Miten viestiä selkeästi? Miten kasvaa Instagramissa? Miten kasvaa Facebookissa? Miten lisää seuraajia Instagramissa? Miten lisää seuraajia Facebookissa?

Linkedin kurssi Linkedin koulutus Linkedin valmennus Linkedin valmentaja Linkedin valmennus Linkedin kouluttaja

Mitä Linkedin headline Mitä linkedin on mitä kirjoittaa linkedin profiiliin mitä maksaa linkedin premium mitä tietoja linkedin mitä tarkoittaa linkedin 1st mitä tarkoittaa lion linkedin kuinka lopetan linkedin tilin kuinka poistaa linkedin kontakti kuinka lopettaa linkedin premium kuinka jakaa linkedin profiili kuinka poistan linkedin tilin kuinka tehdä linkedin profiili? miksi linkedin profiili? Miksi linkedin? Miksi linkedin ei toimi? kuka linkedin? linkedin kuka katsoo profiilia? kuka omistaa linkedin? kuka on linkedinissä? Linkedin kuntoon linkedin kutsu linkedin kuitti linkedin kuvake ? Onko linkedin pakollinen? onko linkedin hyödyllinen? Onko linkedin suomeksi? Onko pakko olla linkedin? voiko linkedin profiilin piilottaa?

 

JAA TÄMÄ BLOGI

Aiheeseen liittyvät blogit

wantabrand | Heikki

mun blogi

Täältä löydät artikkeleita liittyen sosiaaliseen mediaan, myyntin, markkinointiin, hakukoneoptimointiin, myyntifunnelin ja sähköpostimarkkinoinnin rakentamiseen sekä maksettuun mainontaan liittyen

Mukavia lukuhetkiä.

Mun suosikit
Parhaat koulutukset
Maksuttomat webinaarit

Rekisteröidy maksuttomiin webinaareihin klikkaamalla kuvasta