Vaikka Linkedin on ollut olemassa lähes 2 vuosikymmentä, monet käyttäjät eivät vieläkään tiedä miten sivulla tulisi käyttäytyä maksimoidakseen läsnäolon ja vaikutuksen omaan verkostoonsa nähden.
Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä
Miksi käyttäytyminen merkitsee Linkedinissä? Linkedin on yritysmaailman Facebook, joka on virallisempi ja ammattimaisempi muihin sivustoihin nähden.Vaikka vuorovaikuttaminen tapahtuukin virtuaalisesti, ei sen pitäisi ajatustasolla poiketa naamatusten tapaamisesta. Käyttäytyisitkö tylysti asiakastapaamisessa? En usko.
Lukemalla tämän artikkeli opit 7 pointtia, jotka sinunkin tulisi huomioida ja laittaa kuntoon omassa Linkedin Gamessa.
Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä
7 pointtia Linkedinin käytöstä, jotka sinunkin pitää tietää
1. Personalisoi kontaktipyynnöt
Kaikista tärkein vinkki on tässä. Personalisoi kaikki kontaktipyynnöt, jotka lähetät. Vältä massaviestejä ja botin näköisiä tervehdyksi.
Ihmiset hyväksyvät paljon useammin pyynnöt, jotka ovat personoituja: (Hei Mikko, huomasin että olet työskennellyt yrityksessä X samaan aikaan kuin minä vuonna Y..). Mikäli haluat ihmisten, jopa sellaisten, joita et entuudestaan tunne, hyväksyvän kontaktipyyntösi, varmista että pyyntösi on räätälöity juuri hänelle.
Jos liian moni ihminen ilmoittaa Linkedinille etteivät he tunne sinua, hyläten kontaktipyyntösi, käyttäjäsi voidaan sulkea Linkedinin toimesta. Voit myös joutua jatkossa kertomaan jokaisen henkilön sähköpostin ennen kuin voit lähettää kontaktipyynnön heille. Linkedin rajoittaa kontaktipyyntöjen lähettämistä ja he käyttävät eri keinoja pitääkseen sivun toimivana ja bottivapaana. Ole siis huolellinen mitä teet.
Ole myös varovainen lähettäessäsi kontaktipyyntöjä puhelimitse koska saatat lähettää vahingossa pyynnön ennen kuin edes näet personalisoidun viestin kenttää.
Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä
2. Lähetä tervetulo- tai kiitosviesti
Kun joku hyväksyy kontaktipyyntösi, lähetä heille tervetuloviesti. Samalla tavalla kuin kutsuisit jonkun tervetulleeksi heidän astuessa toimistoosi. Tämä on merkittävä ero verrattuna kontaktin luomiseen ilman lisäviestiä. Tämä osoittaa että oikeasti välität uudesta kontaktista.
Useat ihmiset kokevat ettei Linkedin tuo tarpeeksi hyötyä tai generoi tarpeeksi liidejä. Tämä voi johtua siitä että he ajattelevat vain numeroita. Linkedinissäkin salaisuus menestymiseen on ihmissuhteet. Luo ihmissuhteita, näytä että välität ja katso liidiesi määrän kasvavan.
3. Vastaa ammattimaisesti
Kuten sähköpostillakin, kirjoitustyyli ja ammattimaisuus ovat lähes yhtä tärkeitä kuin itse viesti. Kuten sähköpostikin, parin päivän viive on hyväksyttävää mutta älä anna vastauksen viivästyä pidemmälle.
4. Käytä kunnollista profiilikuvaa
Linkediniä selatessasi näet ihmisten käyttävän mitä erikoisempia profiilikuvia. Muista että sivusto on yritysmaailman yhteydenpitokanava ja useimmat odottavat ammattimaisuutta. Ole siis huolellinen profiilikuvaa valittaessasi. Ole kuvassa yksin (ei, ei edes eläimiä), pukeudu asianmukaisesti, kasvot kohti kameraa, selkeä tausta ja hymy huulilla.
Huonot epäasianmukaiset, epäselvät tai oudot kuvat voivat jo itsessään viedä uskottavuutesi. Ole siis huolellinen kuvasi kanssa, se on ensimmäinen asia, jonka ihmiset näkevät profiilissasi nimen ohessa.
Haluatko oppia rakentamaan oman automaattisen myyntifunnelin, joka voi moninkertaistaa asiakasmääräsi ja myyntisi? Klikkaa tästä ja katso lisää tietoa valmennuksesta mutta ole nopea koska valmennuksella enää vain 2 vapaata paikkaa jäljellä!!
5. Päivitä aktiivisesti
Päivittäminen aktiivisesti osoittaa johdonmukaisuutesi ja se kehittää uskottavuuttasi. Se myös auttaa sinua pysymään ihmisten mielissä ja voi tarjoaa muille mahdollisuuden vuorovaikuttaa kanssasi.
Kiinnostavat prospektit voivat nähdä aktiivisuutesi profiilistasi (aktiivisuus- osio) heidän vieraillessaan profiilissasi. Voit lisätä aktiivisuuttasi entuudestaan lisäämällä artikkeleita Linkediniin.
Varmista että päivität sellaista materiaalia, joita kontaktisi haluavat nähdä. Toisin kuin Instagram, Twitter ja Facebook, Linkedin on yritysmaailman sivusto, joten pidä henkilökohtaiset tarinat minimissään.
Lue myös: Mistä teidänkin pitäisi puhua somessa?
6. Personalisoi suosittelupyynnöt
Nykyään voit pyytää kontaktejasi kirjoittamaan suosittelun sinulle. Suosittelut näkyvät profiilissasi ja voivat tuoda merkittävää hyötyä uskottavuuteesi. Kuten kontaktipyynnöissäkin, personalisoi pyynnöt, niin etteivät ne näytä massapyynnöiltä.
7. Huolehdi suhteistasi
Pidä huoli Linkedinin kontakteistasi, ainakin niistä tärkeimmistä pitämällä aktiivisesti yhteyttä.
Lähetä kontakteillesi viestejä esimerkiksi heidän vaihtaessaan työpaikkaa, heidän vuosipäivänään tai syntymäpäivänään. Näytä heille että välität ja seuraat heidän elämäänsä. Voit myös olla yhteydessä heihin tykkäämällä heidän päivityksistään, artikkeleistaan, kuvistaan tai kommenteistaan.
Lue myös: Miten Wall Streetin susi opettaa myymään kynän
Moniko näistä oli sinulla kunnossa? Mitä voisit parantaa omassa Linkedin käyttäytymisessä? Luettuasi tämän artikkelin opit 7 pointtia, jotka sinunkin tulisi ottaa huomioon omassa Linkedin käyttäytymisessä. Muista tilata uutiskirjeemme, jotta saat ilmoituksen aina uuden artikkelin ilmestyessä. Ole ensimmäisten joukossa oppimassa jotain mitä muut eivät vielä tiedä.
Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä
Muista käydä seuraamassa meitä näissä kanavissa!
https://www.instagram.com/wantabrand
https://www.facebook.com/wantabrand
https://www.linkedin.fi/company/wantabrand
Seuraamalla artikkeleitamme opit Mitä myyntikate tarkoittaa? Miten myyntihinta lasketaan? miten mainonta ja markkinointi toimii? Miten mainonta sosiaalisessa mediasssa toimii? Miten mainostaa sosiaalisessa mediassa? Mitä mainonta on? Mitä facebook mainonta maksaa? Mitä adwords mainonta on? Mitä on natiivimainonta? Mitä yrittäjyys vaatii? Mitä yrittäjyys on? Mitä yrittäjät tekee? Miten yrittäjäksi? Miten yrittäjä eroaa palkansaajasta? Miten yrittäjäksi ryhtyminen muuttaa elämää? Miten myyntikate lasketaan?
Linkedin koulutus, Linkedin kurssi, Linkedin henkilöprofiili, Linkedin kouluttaja, Linkedin valmentaja, Linkedin valmennus, Linkedin markkinointi, Linkedin myynti, Linkedin näkyvyys, Linkedin social selling. Miten saada myyntiä Linkedinissä? Miten myydä Linkedinissä? Miten saada seuraajia Linkedinissä? Miten saada näkyvyyttä linkedinissä? Miten saada tykkäyksiä Linkedinissä? Miten saada kommentteja LInkedinissä? Miten linkedin toimii? Linkedin suomi