fbpx

Miten lisää tuloksia Facebook mainonnalla – Tähtäys ja oikea koukku?

Facebook on paras paikka nopealle kasvulle koska se on luotu sisällön jakamiseen. Kyseisellä alustalla lähetetään kuitenkin päivittäin 60 miljardia viestiä, joten kilpailu käyttäjien huomiosta on erittäin kovaa.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Lukemalla tämän artikkelin opit miten mainostaa Facebookissa ja kasvattaa seuraajakuntaasi tekemällä oikein kohdistettuja ja kiinnostavia mainoksia. Opit myös miten luoda Facebook mainoksia keskittymällä oikeisiin asioihin.

Muista seurata meitä Linkedinissä

2 strategiaa kohdistamiselle

 

  1. Targetoi tiedossa oleva asiakasryhmä jos haluat heidän suorittavan tietyn toiminnan, kuten sivusta tykkääminen tai seuraaminen.
  2. Etsi käyttäjiä, jotka mainostavat brändiäsi sinun puolestasi jakamalla mainospostauksia. Tämä toimii jos pystyt luomaan helposti jaettavavia ja kiinnostavia mainoksia.

Jos et pysty luomaan mainoksia, joita ihmiset haluavat jakaa mutta haluat käyttäjien suorittavan tietyn toimenpiteen Facebookissa, niin ensimmäinen tehtäväsi on asiakaskunnan määrittely, kaventaminen ja testaaminen.

Määrittele asiakkaiden persoona; ikä, sijainti, sukupuoli, minkä toimenpiteen haluat heidän tekevän, kiinnostuksen kohteet ja elämäntyyli.

Anna Facebookin algoritmin määrittää asiakkaidesi tyyppi jos asiakaskuntasi on liian laaja määrittelyyn. Algoritmi työntää mainoksia niille ihmisryhmille, jotka vuorovaikuttavat niiden kanssa eniten. Tätä tapaa hyödyntämällä saat myös pienennettyä mainoksen hintaa.

Voit myös käyttää apuna esimerkiksi Google Analyticsiä sekä Facebookin tai Instagramin työkaluja selvittääksesi, keitä seuraajasi ovat.

Älä oleta että tunnet asiakkaasi 

Yritä kohdentaa mainontaasi eri tyyppisille ihmisryhmille. Muuta pieniä yksityiskohtia määrittelyssä ja kokeile satoja eri vaihtoehtoa. Älä oleta että tunnet asiakkaasi. Ole valmis löytämään uusia asiakasryhmiä, joita et aluksi olettanut.

Kohdista uusia mainoksia niille asiakasryhmille, jotka vuorovaikuttavat mainoksiesi kanssa. Luo näistä ihmisryhmistä ”asiakastyyppi” tulevia mainoksiasi varten. Et voi tietää kuka asiakkaasi on ennen testaamista ja selvittämistä.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Koukulla kalan suuhun

Jokainen kalastanut tietää että voikaleen saanti veneeseen edellyttää koukkua ja siimaa. Sama teema toistuu myös mainonnassa. Asiakkaan saaminen sivuillesi edellyttää huomiota herättävän syötin.

Järvi- tai merikalaan verrattuna, Facebookissa uiskenteleva kala näkee kymmeniä eri koukkuja joka minuutti päivänajasta riippumatta. Yritä siis luoda se kiiltävin ja erottuvin syötti johon tarttua.

Miten erottua?

Nykyään ei riitä että kerrot kuka olet ja mitä teet. Tänä päivänä ei edes riitä että kerrot olevasi paras jossain, koska moni muukin tekee juuri sitä samaa mitä sinä teet sanomalla olevansa erinomaisin, hauskin tai luotettavin. Tärkein asia on luoda asiakkaille arvoa, jota kilpailijoilta ei saa.

Sinun täytyy keksiä mikä sinä tai tuotteesi antavat asiakkaille, joka saa heidät antamaan vastakaikua. Miten saat asiakkaat ajattelemaan, että se mitä teet, on tärkeää heille? Lisää asiakkaiden kiinnostusta linkittämällä sisältösi asioihin, joista asiakkaat pitävät jo valmiiksi (sanonnat, vauvat, eläimet, suklaa, hiekkaranta…).

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Määrittele oma ”koukkusi” tietäen mikä tekee teidän brändistä uniikin. Valitse tarkka ja relevantti otsikko mainoksellesi. A/B testaa otsikoitasi toisiaan vastaan luomalla eri versioita mainoksistasi selvittääksesi mikä resonoi ja toimii parhaiten. Käytä psykologiaa ja ihmisten käyttäytymistä hyväksesi kommunikoidaksesi selvästi eri tyyppisille ihmistyypeille.

Lue myös: Miten hyödyntää ihmisten hölmöyttä omassa markkinoinnissa?

Keskittymällä logiikkaan, huumoriin ja tunteisiin, saat useammat ihmiset reagoimaan. Luo sisältöä, joka saa ihmiset kysymään kysymyksiä itseltään, joita he jo valmiiksi ajattelivat mutta eivät tiedä vastausta. Selvitä mitä trendejä voit esimerkiksi hyödyntää viihdealalta tai mitä ajankohtaisia asioita voit käyttää politiikan kentältä. Luo sisältöä ja viestejä, jotka saavat ihmiset tuntemaan.

Muista seurata meitä Facebookissa 

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Muista käydä seuraamassa meitä näissä kanavissa!

https://www.instagram.com/wantabrand

https://www.facebook.com/wantabrand

https://www.linkedin.fi/company/wantabrand

Linkedin koulutus, Linkedin kurssi, Linkedin henkilöprofiili, Linkedin kouluttaja, Linkedin valmentaja, Linkedin valmennus, Linkedin markkinointi, Linkedin myynti, Linkedin näkyvyys, Linkedin social selling. Miten saada myyntiä Linkedinissä? Miten myydä Linkedinissä? Miten saada seuraajia Linkedinissä? Miten saada näkyvyyttä linkedinissä? Miten saada tykkäyksiä Linkedinissä? Miten saada kommentteja LInkedinissä? Miten linkedin toimii? Linkedin suomi

JAA TÄMÄ BLOGI

Aiheeseen liittyvät blogit

wantabrand | Heikki

mun blogi

Täältä löydät artikkeleita liittyen sosiaaliseen mediaan, myyntin, markkinointiin, hakukoneoptimointiin, myyntifunnelin ja sähköpostimarkkinoinnin rakentamiseen sekä maksettuun mainontaan liittyen

Mukavia lukuhetkiä.

Mun suosikit
Parhaat koulutukset
Maksuttomat webinaarit

Rekisteröidy maksuttomiin webinaareihin klikkaamalla kuvasta