fbpx

Mitä koulussa opetetaan vs miten oikeasti kannattaisi toimia?

Muistatko kun koulussa piti pitää yritysesittely ja materiaaliksi vaadittiin 5 sivua ja 15 minuutin esitys luokan edessä?

Lukemalla tämän artikkelin opit ketkä kaikki yrityksessä työskentelevät osallistuvat myyntin ja markkinointiin. Opit myös mitä kouluissa opetetaan ja mitä oikeasti kannattaisi opettaa liittyen myyntiin ja viestintään.

Koulussa ollessasi ei issään vaiheessa opettaja pyytänyt yksinkertaistamaan yrityksen viestiä lyhyeen. Koskaan ei menty luokan eteen pitämään 30 sekunnin myyntipuhetta. Jokainen kerta sekunnit tuntuivat minuuteilta ja luotu sisältö oli liian lyhyt vaadittuun aikaan.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Sinäkin olet myyjä

Kirjoittaessamme tätä mietimme lukijoiden vasta-argumentteja. ”Ei kaikista tule myyjiä tai markkinoijia” tulee ensimmäisenä mieleemme.

Mielestämme yrityksen jokainen työntekijä on myyjä. Edustaja. Markkinoija. Jokainen yrityksen palkkalistoilla oleva edustaa yritystä käytöksellään, joskus jopa vapaa-ajallaan. Kun ystäväsi kysyy mitä teet työksesi, vastauksesi on markkinointia, ihan mitä tahansa teetkään. Energisyys, jolla kuvailet yritystä on markkinointia. Selkeys, jolla kuvailet yrityksen, on myyntiä.

Kun teet toimeksiantoa asiakkaallesi, on se myyntiä riippumatta mitä teet. Laatu, jota teet on myyntiä. Nopeus, jossa sen teet on myyntiä. Kaikki on myyntiä ja jokainen työntekijä on myyjä vaikka se ei aluksi siltä tuntuisikaan.

Emme tarkoita, etteikö pitkiä esseitä tai esityksiä tarvittaisi koulussa. Tiedonhaku, prosessointi ja tekstintuotto on erittäin tärkeää työelämässä tänäkin päivänä. Mutta onko asioiden paisuttaminen ja yksinkertaistaminen oikeassa suhteessa koulussa? Koulussa pyrimme aina vastaamaan lyhyeen kysymykseen pitkästi vaikka usein asiakkaat kysyvät pitkiä kysymyksiä, joihin pitäisikin vastata lyhyesti.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Kun valmistumme korkeakoulusta tai yliopistosta, olemme erinomaisia tuottamaan pitkiä Word tiedostoja. Mutta kokeilepa saada Kauppis-ystäväsi kertomaan selkeästi mitä hän tekee työkseen yhdessä minuutissa? Usein saamme kysymykseen ”Mitä teet työksesi” vastaukseksi pitkän henkäyksen ja epäselvän, liian pitkän kuvauksen, jota emme ymmärrä. Tai sitten saamme vastaukseksi nimikkeen, josta meidän pitäisi itse tulkita loput. Vastuu on kuulijalla, sanoi Savolainen.

Voit kokeilla tätä ystäviesi, työntekijöidesi tai tuntemattomien ihmisten kanssa. Kysy heiltä mitä he tekevät ja katso mitä he vastaavat. Käy jakamassa heidän vastauksensa meidän Instagramissa tai Linkedinissä. Tulevaisuudessa voimme järjestää työntekijöillesi koulutuksen: ”Saa jokainen kiinnostumaan yrityksestäsi 1 minuutissa”

Vuosi 2021 on nopeampi kuin mikään aiempi. Pandemian takia emme edes tapaa fyysisesti asiakkaitamme vaan kaikki tapahtuu tietokoneiden kautta. Etuoikeus saada asiakkaasi eteesi tunniksi ilman tietokonetta tai kännykkää on menetetty. Voit olla varma että henkilö, joka on kanssasi virtuaalisessa kokouksessa tarkastaa sähköpostiaan ja tekstiviestejään samanaikaisesti. Tästä syystä viestinnän, myynnin ja markkinoinnin täytyy olla nopeampaa ja selkeämpää kuin aiemmin.

Haluatko oppia rakentamaan oman automaattisen myyntifunnelin, joka voi moninkertaistaa asiakasmääräsi ja myyntisi? Klikkaa tästä ja katso lisää tietoa valmennuksesta mutta ole nopea koska valmennuksella enää vain 2 vapaata paikkaa jäljellä!!

Muuttuneen maailman vuoksi kouluissa pitäisikin opettaa enemmän asioiden yksinkertaistamista ja selkeyttämistä. Mitä jos kerran pitäisikin esitellä yritys kymmenellä sanalla tai 30 sekunnissa? Mitä jos oppilaiden pitäisikin kertoa miksi ostaa Pepsiä eikä Kokista? Mitä jos vastauksen selkeys ja houkuttelevuus laitettaisiinkin vastauksen pituuden edelle?

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Muista käydä seuraamassa meitä näissä kanavissa!

https://www.instagram.com/wantabrand

https://www.facebook.com/wantabrand

https://www.linkedin.fi/company/wantabrand

Seuraamalla artikkeleitamme opit miten ihmisen psykologiaa voi hyödyntää omassa myynnissä ja markkinoinnissa. Opit luomaan selkeää viestintää, jotka kiinnostavat. Opit muuttamaan yrityksesi brändiä ja markkinointia, niin että ihmiset ostavat. Hyödyntämällä myyntipsykologiaa ja markkinointipsykologiaa voit tehostaa yrityksesi toimintaa merkittävästi. Lukemalla blogejamme löydät vastauksen myös näihin kysymyksiin: miten lisää myyntiä? Miten myydä enemmän? Miten kasvattaa myyntiä? miten markkinoida kustannustehokkaasti? Miten viestiä selkeästi? Mikä on markkinoinnin vuosikello? Mitä myyntipäällikkö tekee? Mitä myyntiedustaja tekee? Mitä myyntijohtaja tekee? Mitä myynti on? Mitä myyntikate tarkoittaa? Miten myyntihinta lasketaan? miten mainonta ja markkinointi toimii? Miten mainonta sosiaalisessa mediasssa toimii? Miten mainostaa sosiaalisessa mediassa? Mitä mainonta on? Mitä facebook mainonta maksaa? Mitä adwords mainonta on? Mitä on natiivimainonta? Mitä yrittäjyys vaatii? Mitä yrittäjyys on? Mitä yrittäjät tekee? Miten yrittäjäksi? Miten yrittäjä eroaa palkansaajasta? Miten yrittäjäksi ryhtyminen muuttaa elämää? Miten myyntikate lasketaan?

JAA TÄMÄ BLOGI

Aiheeseen liittyvät blogit

wantabrand | Heikki

mun blogi

Täältä löydät artikkeleita liittyen sosiaaliseen mediaan, myyntin, markkinointiin, hakukoneoptimointiin, myyntifunnelin ja sähköpostimarkkinoinnin rakentamiseen sekä maksettuun mainontaan liittyen

Mukavia lukuhetkiä.

Mun suosikit
Parhaat koulutukset
Maksuttomat webinaarit

Rekisteröidy maksuttomiin webinaareihin klikkaamalla kuvasta