fbpx

Tiedätkö tuotteesi ominaisuudet ja hyödyt? Hyödynnä neurotiedettä myynnissäsi.

Tämä on toinen osa neurotieteeseen liittyvästä artikkelikokoelmasta. Ensimmäisen osan löydät täältä.

Myynti voi olla joskus haastavaa koska se sisältää monimutkaisia ihmismielen prosesseja ja kognitioita. Myyjät ja markkinoijat, jotka kamppailevat myynnin kanssa eivät ole onnistuneet löytämään oikeita asiakkaita tai löytämään oikeita myyntitekniikoita.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Lukemalla tämän artikkelin opit yhden neurotieteeseen liittyvän myyntineuvon lisää, jolla voit hyödyntää ihmismieltä omassa myynnissäsi. Tulemme julkaisemaan myöhemmin samanlaisia artikkeleita ja kertomaan useita neurotieteeseen liittyviä myyntineuvoja tämän artikkelin lisäksi.

Riippumatta myytkö netissä tai kivijalkaliikkeessä, nämä neurotieteeseen liittyvät myyntineuvot auttavat sinua myymään enemmän. Neuvot ohjaavat sinua ajamaan lisää ihmisiä myyntisuppiloosi ja muuntamaan yhä useamman vierailijan asiakkaaksi.

 Luo kiinnostusta ominaisuuksilla. Luo haluttavuus tarjoamalla hyötyä.

human brain toy

Myy hyödyt, älä ominaisuuksia.

Useat ihmiset ja yritykset ajattelevat että tuotteet ja palvelut myyvät niiden erinomaisten ominaisuuksien takia. Tästä ei kuitenkaan ole kysymys.

Useat, Suomen yliopistoissakin tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet että tuotteet, olivatpa ne minkä tahansa toimialan tuotteita, myyvät niiden hyötyjen takia. Hyödyt, jotka ajavat myyntiä eivät ole kuitenkaan aina selkeitä asiakkaan näkökulmasta.

Myytpä sähköpostilla, puhelimitse, nettisivuilla tai kasvokkain, muista esittää hyödyt yhtä selkeästi kuin ominaisuudet. Aloittamalla tuotteesi isoimmista hyödyistä osoitat asiakkaallesi että oikeasti välität heistä etkä ainoastaan heidän rahoistaan.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Myymällä hyötyjä näytät asiakkaillesi olevasi läpinäkyvä markkinoinnissasi. Tämä on täsmälleen jotain, mitä heidän henkilökohtainen kognitiivinen ajattelumalli haluaa.

Tekstisuunnittelijat ovat usein erinomaisia myymään hyötyjä. Tästä syystä useat yritykset menestyvät hyvien tekstisuunnittelijoiden vuoksi. Tämä johtuu heidän keskittymisestään hyötyihin. Menestyvän myynnin ydin on näyttää asiakkaallesi miten tuotteesi tai palvelusi vastaa heidän tarpeitaan. 

Pitää kuitenkin muistaa, että potentiaalisten asiakkaidesi harhaanjohtamisen välttämiseksi, tulee sinun luoda kiinnostusta ominaisuuksilla ja tämän jälkeen lisäät heidän ostohaluaan tuotettasi kohtaan kertomalla hyödyistä.

Kun ihmiset etsivät ratkaisuja heidän tarpeisiinsa, mitä heidän aivot oikeasti etsivät, on tulevaisuutta, joka kiinnostaa heitä. Useiden markkinointitutkimusten lopputulos on, että ”ihmiset eivät osta tuotteita vaan he ostavat paremman version itsestään”.

Haluatko oppia rakentamaan oman automaattisen myyntifunnelin, joka voi moninkertaistaa asiakasmääräsi ja myyntisi? Klikkaa tästä ja katso lisää tietoa valmennuksesta mutta ole nopea koska valmennuksella enää vain 2 vapaata paikkaa jäljellä!!

Kuluttajat käyttävät mielellään rahaa tuotteisiin, jotka tekevät heidän elämästään parempia. Uudet älypuhelimet myyvät hyvin koska niiden parempi akkukesto ja korkealaatuisempi kamera tuovat korkeampaa laatua ihmisten elämään.

Mikä on hyödyn ja ominaisuuden ero? 

space gray iphone 6 on white table

Yksinkertaistettuna, hyödyt ovat mitä asiakkaasi voivat tehdä tuotteellasi. Ominaisuudet ovat jotain, mitä tuotteesi voi tehdä. Nämä voivat kuulostaa samalta mutta ne ovat täysin eri asioita.

Kempeleläisen sykemittariyhtiö Polarin Fitnesskellon hyöty voi olla mahdollisuus parantaa asiakkaan hyvinvointia. Itse tuotteen ominaisuuksia ovat sykemittaus ja sykevälivaihtelun mittaus. Näetkö eron?

Asiakkaan kognitiiviset toiminnat ovat erilaisia, riippuen missä vaiheessa he ovat ostopolullaan. Heidän aivonsa tulee ensin tunnistaa tarve ja sen jälkeen etsiä potentiaalisia ratkaisuja, arvioiden eri vaihtoehtoja ja lopulta tehdä päätös toimia ja suorittaa itse osto.

  1. Tunnistaa tarpeen,
  2. Etsii potentiaalisia ratkaisuja
  3. Arvioi eri vaihtoehtoja
  4. Päättää toimia
  5. Tekee oston
  6. Oston jälkeinen mietintä

Miten tätä voi hyödyntää?

Korosta tuotteesi ominaisuuksia vaiheissa 1 ja 2. Hyötyjen korostaminen resonoi asiakkaiden aivotoiminnan kanssa paremmin, kun he ovat oikeasti tekemässä hankintaa (vaiheet 4 ja 5).

Tampereen yliopiston markkinointitutkimuksien mukaan, tuotteen hyödyt ovat usein vastaus asiakkaiden kysymyksiin. Ihmisillä on emotionaalinen tarve tietää enemmän, joka ajaa kysymyksiä.

Tuotteen tuoma tyydytys vaihtelee riippuen ihmisen käyttäytymisestä ja kognitiivisesta neurotieteestä. Kaksi ihmistä voivat molemmat tarvita tuotteen, joista toinen tarvitsee sen epätoivoisesti ja toinen voi elää ilman sitä.

Saadaksesi parhaan lopputuloksen, korosta 70% tuotteesi hyötyjä ja 30% ominaisuuksia.

TEHTÄVÄ: Mitkä ovat tuotteesi hyödyt ja ominaisuudet? Kumpia korostat enemmän viestinnässäsi? 

person holding black marker pen

Ihmiset ostavat tuotteita tunnepohjaisesti ja selittävät hankinnan itselleen loogisesti. Kun käytät aivotiedettä rakentaaksesi kiinnostusta tuotteesi ominaisuuksilla, ja luot voimakkaan halun tuotteen hyödyillä, tavoitat asiakkaasi antaen heille sosiaalisen tuen ja todisteen, jota he tarvitsevat ollakseen varmoja hankinnastaan.

Kun herätät oikeat tunteet, asiakkaasi eivät ehkä itsekään tiedä miksi he kokevat vetoa tuotettasi kohtaan ja myöhemmin jopa ostavat sen.

Muista, että hyödyt ovat asioita, jota asiakkaasi voi tehdä tuotteellasi ja tuotteen ominaisuudet ovat asioita, joita tuote voi tehdä.

TEHTÄVÄ: Vieraile sivullamme (www.wantabrand.fi) ja yritä löytää missä blogin hyöty on esitetty? Vieraile myös Calmin sivustolla (www.calm.com). Huomaatko missä heidän tuotteen hyödyt ovat esitetty?

On sinun vastuulla tutustua tuotteeseesi ja tuntea sen ominaisuudet, hyödyt ja erottuvuustekijät muiden kilpailevien tuotteisiin nähden.

Luettuasi tämän artikkelin opit yhden neurotieteeseen liittyvän myyntineuvon, jonka avulla voit hyödyntää ihmismieltä omassa myynnissäsi. Tulemme julkaisemaan myöhemmin samanlaisia artikkeleita ja kertomaan useita neurotieteeseen liittyvää myyntineuvoa tämän artikkelin lisäksi.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Muista käydä seuraamassa meitä näissä kanavissa!

https://www.instagram.com/wantabrand

https://www.facebook.com/wantabrand

https://www.linkedin.fi/company/wantabrand

Lukemalla blogejamme löydät vastauksen myös näihin kysymyksiin: miten lisää myyntiä? Miten myydä enemmän? Miten kasvattaa myyntiä? miten markkinoida kustannustehokkaasti? Miten viestiä selkeästi? Miten kasvaa Instagramissa? Miten kasvaa Facebookissa? Miten lisää seuraajia Instagramissa? Miten lisää seuraajia Facebookissa?

Linkedin koulutus, Linkedin kurssi, Linkedin henkilöprofiili, Linkedin kouluttaja, Linkedin valmentaja, Linkedin valmennus, Linkedin markkinointi, Linkedin myynti, Linkedin näkyvyys, Linkedin social selling. Miten saada myyntiä Linkedinissä? Miten myydä Linkedinissä? Miten saada seuraajia Linkedinissä? Miten saada näkyvyyttä linkedinissä? Miten saada tykkäyksiä Linkedinissä? Miten saada kommentteja LInkedinissä? Miten linkedin toimii? Linkedin suomi

 

 

JAA TÄMÄ BLOGI

Aiheeseen liittyvät blogit

wantabrand | Heikki

mun blogi

Täältä löydät artikkeleita liittyen sosiaaliseen mediaan, myyntin, markkinointiin, hakukoneoptimointiin, myyntifunnelin ja sähköpostimarkkinoinnin rakentamiseen sekä maksettuun mainontaan liittyen

Mukavia lukuhetkiä.

Mun suosikit
Parhaat koulutukset
Maksuttomat webinaarit

Rekisteröidy maksuttomiin webinaareihin klikkaamalla kuvasta