fbpx

Vastauksia Linkedin kysymyksiin, joita ihmiset ovat hakeneet Googlesta

Tässä artikkelissa Linkedin valmentaja, Heikki Aho vastaa yleisimpiin kysymyksiin Linkediniin liittyen, joita ihmiset hakevat Googlesta.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä
Ecommerce Marketing Automation

Miten Linkedin toimii?

 Linkedin toimii kuten muutkin sosiaalisen median alustat. Sivustolle luodaan henkilöprofiili täydentäen tietoa itsestään. Koska Linkedin on ammatillinen alusta, liittyy suurin osa kategorioista työelämään kuten työhistoriaan tai koulutuksiin. Linkedinissä on mahdollisuus luoda kontakteja muiden käyttäjien kanssa, jonka jälkeen teillä on mahdollisuus lähettää yksityisviestejä. Rekisteröitymisen jälkeen näet Feedissäsi kontaktiesi ja heidän kontaktien tekemiä päivityksiä etusivullasi. Voit myös itse päivittää erilaisia päivityksiä kuten tekstipäivityksiä, kuvia tai videoita.

 

Miten Linkedin merkitään CV?

Linkedin itsessään toimii ansioluettelona kun täydennät oman profiilisi tiedot työhistoriastasi, taidoistasi, koulutuksistasi ja esimerkiksi opiskeluhistoriastasi.

LINKEDIN KOULUTUS LINKEDIN KURSSI LINKEDIN VALMENNUS

Miten Linkedin taustakuva vaihdetaan?

Näet profiilisi yläreunassa olevan kuvatilan, jonka oikeassa yläreunassa pienen kynäkuvakkeen. Tästä kuvakkeesta klikkaamalla pääset vaihtamaan Linkedin taustakuvasi painikkeesta ”Change photo”. Voit esimerkiksi tehdä hienoja Linkedin taustakuvia sivustolla https://www.canva.com

Kuinka jakaa Linkedin profiili?

Linkedin etusivulla näet sivun yläosassa kohdan ”Start a post”. Tähän kirjoittamalla voit luoda päivityksen. Voit myös päivittää kuvia tai videoita.

Milloin kannattaa postata Linkediniin?

Tämä riippuu täysin siitä missä yleisösi on. Jos Linkedin yleisösi on Suomessa, niin kannattaa päivittää silloin kun Suomalainen yleisö on paikalla parhaiten. Suurin osa Linkedin käyttäjistä käyttää sivustoa virka-aikana eli kello seitsemästä aamulla iltapäivään kello viiteen asti. Tämä on paras aika päivittää. Kannattaa kuitenkin huomioida että ihmiset ovat kiireisempiä kello kahdeksan ja kolmen välillä, eli parhaat päivitysajat ovat seitsemän ja kahdeksan välillä aamulla sekä kolmen ja viiden aikaa iltapäivällä.

Haluatko saada ilmaisen Linkedin E-kirjan, jolla opit optimoimaan profiilisi niin että asiakkaasi löytävät sen ja saat enemmän myyntiä? Lataa ilmainen E-kirja täältä

Get your business online with free website builder (en)

Mitä hyötyä Linkedinillä?

Linkedinillä on paljon hyötyä esimerkiksi oman sosiaalisen pääoman kasvattamisessa, työnhaussa, asiakassuhteiden ylläpidossa tai uusasiakashankinnassa.

LINKEDIN KOULUTUS LINKEDIN VALMENNUS LINKEDIN KOULUTTAJA LINKEDIN KURSSI

Mitä kirjoittaa Linkedin profiiliin?

Linkedin profiilin pitäisi antaa käyttäjästä ammattimainen kuva ja auttaa vierailijaa ymmärtämään että onko hän potentiaalinen asiakas vai ei. Seuraavaksi profiiliin kannattaa kirjoittaa että miten käyttäjä tai hänen yrityksensä voi auttaa potentiaalista asiakasta. Profiiliin voi myös kirjoittaa itsestään rennommin ja kertoa millainen persoon on kyseessä. Linkedin profiili kannattaa myös optimoida ja lisätä oikeita avainsanoja, jotta se löytyy hakukoneista.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

Onko Linkedin pakollinen?

Lyhyesti sanottuna kyllä. Jos yritys tai työntekijät eivät löydy Linkedinistä on tämä potentiaalisen asiakkaan tai asiakkaan näkökulmasta luottamusta sekä uskottavuutta heikentävä tekijä.

LINKEDIN KURSSI LINKEDIN KOULUTUS LINKEDIN VALMENNUS LINKEDIN VALMENTAJA

Onko Linkedin hyödyllinen?

Linkedin on erittäin hyödyllinen verkostoitumistyökalu, jolla voi löytää niin uusia työpaikkoja kuin uusia asiakkaitakin.

Saako Linkedin Suomeksi?

Linkedinissä on mahdollisuus täydentää omaa profiilia Suomeksi mutta varsinaista käyttökieltä ei vielä ole saatavilla Suomeksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että profiili pitäisi kirjoittaa Englanniksi jos kaikki asiakkaasi ovat suomalaisia.

Haluatko oppia digimarkkinoimaan? Rekisteröidy Wantabrandin Digimarkkinointi Masterclass- koulutukselle täältä

JAA TÄMÄ BLOGI

Aiheeseen liittyvät blogit

wantabrand | Heikki

mun blogi

Täältä löydät artikkeleita liittyen sosiaaliseen mediaan, myyntin, markkinointiin, hakukoneoptimointiin, myyntifunnelin ja sähköpostimarkkinoinnin rakentamiseen sekä maksettuun mainontaan liittyen

Mukavia lukuhetkiä.

Mun suosikit
Parhaat koulutukset
Maksuttomat webinaarit

Rekisteröidy maksuttomiin webinaareihin klikkaamalla kuvasta